11. okt.
kl. 17.00–19.00

Havnene er en viktig infrastruktur for overgangen mellom sjø og land. Hvordan planlegger man disse for å få både logistikk, effektivitet og konkurranseevne? Havneteknisk gruppe inviterer til foredrag!

Meld meg på

Beskrivelse

I dette foredraget får du høre mer om bakgrunnen og motivasjonen for å få på plass en norsk digital havneinfrastruktur. Du vil også få en smakebit fra utviklingen og det som kommer. Kartverket sitter i prosjektledelsen, med Oslo havn som prosjekteier.

Havnene er en hjørnestein i Norges infrastruktur, og ivaretar den viktige overgangen mellom sjø og land. Sikre og effektive havner bidrar til å styrke konkurranseevnen til sjøbaserte transportløsninger. Det skjer mye i havna i forbindelse med et kaianløp, og alt må være nøye planlagt i forkant. Det skal være enkelt både å bestille kaiplass og å håndtere logistikken i havna. Vi trenger forutsigbare havner!

I Norge er vi ikke akterutseilt. Gjennom prosjektet Norsk digital havneinfrastruktur har vi stø kurs mot å få på plass havnesystemer, som skal sikre en digital havn. Grunnsteinen, som prosjektet bygger på, er Kartverket sine havnedata.

Foredragsholdere

  • Lars Fredrik Gyland, kartverket
  • Hege Berg Thurmann, Oslo Havn KF
  • Vidar Fagerheim, Grieg Connect

Praktisk informasjon

Det vil bli servert påsmurte baguetter i forkant av arrangementet, møt opp 16:30. Skriv gjerne i tilleggsopplysninger om du har matallergier vi skal ta hensyn til.

Finn frem:

Kronprinsens gate 17, Klubben, ta heisen opp til 9 etg.