1. des.
kl. 15:00–17:30

Velkommen til en aften fylt med språkteknologi og kunnskapsgrafer. Vi vil geleide dere gjennom finurlighetene ved språkprosessering (eng: Natural Language Processing) og hvordan vi kan kombinere denne teknologien med semantiske kunnskapsgrafer.

Meld meg på

Velkommen til nytt arrangementet arrangert at Tekna Big Data!

Vi starter med en introduksjon til språkprosessering og semantiske teknologier, før vi fortsetter med praktiske bruksområder. Fokuset kommer til å være et prosjekt hos Sjøfartsdirektoratet hvor vi tar forskriftstekst til kunnskap via de nevnte teknologier. Det er en fordel om du kan lese Python eller Java, men ellers drar vi deg gjennom alt du trenger å vite i flyten fra tekst til kunnskap!

Foredragsholdere

 • Veronika Heimsbakk, Managing AI Engineer, Capgemini Norge
  Team lead for semantikk hos Sjøfartsdirektoratet

 • Christine Kiran Kaushal, Senior Consultant, Capgemini Norge
  Semantikknerd hos Sjøfartsdirektoratet

 • Lars Erik Realfsen, Senior Consultant, Capgemini Norge
  Semantikknerd hos Sjøfartsdirektoratet

Praktisk informasjon om deltakelse

Arrangementet er åpent til alle. Du kan velge om du deltar fysisk (40 plasser) eller digitalt. Vi har en enkel servering før arrangementet kl 15.00-15.30. Programmet starter kl. 15.30. Lenke til sendingen vil bli sendt ut til alle påmeldte dagen før arrangementet.

Møtet arrangeres av fagnettverket Tekna Big Data. Det er gratis og uforpliktende for deg som er Tekna-medlem å bli med i våre faglige nettverk.

Finn frem:

Fysisk oppmøte: Munkedamsveien 15. Streaming: Du får tilsendt lenke på epost
 • Veronika Heimsbakk

  Managing AI Engineer,

  Capgemini Norge AS

  Team lead for semantikk hos Sjøfartsdirektoratet

  Veronika er en semantikknerd med forkjærlighet for å lage struktur i kaotiske data. Hun har hele karrieren jobbet som utvikler og informasjonsarkitekt i semantikkprosjekter i inn- og utland.

 • Christine Kiran Kaushal

  Senior Consultant

  Capgemini Norge AS

  Semantikknerd hos Sjøfartsdirektoratet

  Christine har en bred, men solid kompetanse profil innenfor AI som dekker blant annet maskinlæring og semantiske teknologier. Den siste tiden har hun jobbet med modellering av en del av kunnskapsbasen til SDIR, modellert SHACL-valideringskrav samt formet spørringer (SPARQL) mot grafen. Hun har også vært med på å vedlikeholde og videreutvikle NLP-modulen hos SDIR.

 • Lars Erik Realfsen

  Senior Consultant

  Capgemini Norge AS

  Semantikknerd hos Sjøfartsdirektoratet

  Lars Erik er en utvikler og konsulent som har fylt sekken med backend-erfaring fra et stort spekter av teknologi og domener, blant annet betaling, IoT, ID/auth, og en dæsj infrastruktur. Senest har han gått inn i semantikkens verden, der han har fått erfare hvordan kunnskap representert i grafer kan skape forståelse og innsikt som tidligere ikke har vært mulig. Han er trives i en jungel av data, og i et miljø der prototyping, prøving og feiling står høyt. Mennesker før prosesss.

 • Bærekraftsmål 17

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: