17. okt.
kl. 17:00–20:30

Vi kommuniserer alle uten ord i alle situasjoner hver eneste dag. Men hvor bevisst er du på andres kroppsspråk og på hva du selv formidler? Er det samsvar mellom kroppsspråket ditt og ordene dine? Per Morten Hjemgård fra Puzzle Learning vil holde innlegg om hvordan du kan bli bedre til å kommunisere.

Meld meg på

Beskrivelse

En god måte å trene på kroppsspråk er å iaktta de du kommuniserer med. Siden dette er ferdigheter vi allerede har, men kanskje mest benytter ubevisst, kan vi oppleve at vi får med oss mye mer enn det som egentlig blir sagt.

Smil til verden – det kan lønne seg

Start dagen med et stort smil før du går til jobb på morgenen og se hva som skjer rundt deg.

Du vil muligens oppleve at mennesker du møter, smiler tilbake og kanskje til og med hilser. Noen vil prate til deg i heisen eller åpne døren for deg når du ankommer jobben – uten at du har behøvd å si ett eneste ord. Likevel har du faktisk kommunisert.

Sier du "nei", eller egentlig "ja"?

Non-verbal kommunikasjon er den ærligste formen for kommunikasjon og ubevisst kan du si nei med kroppsspråket selv om du egentlig mener ja – eller omvendt. Kroppsspråket ditt avslører nemlig hva du egentlig tenker og føler. Når det du sier ikke står i forhold til hva du viser, er det kanskje ikke rart det kan oppstå misforståelser?

Fem enkle steg når du skal kommunisere med andre:

  • Strak holdning gir deg autoritet og trygghet
  • Smil med øynene – det gjør deg vennlig og tillitsfull og møtes med et smil i retur
  • Rolig gestikulering og åpne håndflater – viser engasjement og imøtekommenhet
  • Nikk med hodet når du lytter – viser at du er interessert og lytter aktivt
  • Kroppen vendt mot den du snakker med – viser at du er uredd og besluttsom

Praktisk informasjon

Kl. 17:00: Servering av wraps, isvann og kaffe i møterommet Kl. 17:30: Start faglig presentasjon - det blir også pauser med kaffe

Finn frem:

Sal Bragernes