Skal du på fjelltur i vinter? Har du nok kunnskap om snøskred? Meteorologene varsler stadig oftere om skredfare, og avisene bringer nyheter om skredulykker som inntreffer med tragiske utfall. Formålet med kurset er å gi deg økt bevissthet rundt temaet skredfare, samt hvordan du skal forholde deg til skredfarlig terreng for å sikre tryggest mulig ferdsel.

Meld meg på

Beskrivelse

Tekna har invitert seniorekspert Christian Jaedicke fra NGI (Norges Geotekniske Institutt) til holde dette kurset. Han har en doktorgrad i meteorologi og snøfysikk og lang erfaring med arbeid innen snøskred.

Christian har ledet snøskredvarslingen på NGI i snart 20 år og jobber mye med sikring av vannkraftanlegg og høyspentlinjer. Han vil ta med innhold om de grunnleggende skredkunnskapene som du trenger for å ferdes trygt, men også utfordre publikum med erfaringer fra ulykker og det profesjonelle arbeidet med snøskred i Norge og på Svalbard.

Du kan ta med deg venner og kolleger på dette arrangementet, men du må krysse av i påmeldingen hvor mange du melder på.

Studentmedlemmene våre er også hjertelig velkommen!

Det er ingen matservering på dette kurset.

Praksisdag med Røde Kors

For den som ønsker litt praktisk trening så inviterer Røde Kors til en praksisdag i Eikedalen, søndag 29.januar (tar forbehold om at det er snø) Det blir et kamerat/skredredningskurs med vekt på hva en skal gjøre hvis uhellet er ute. Vi trener på bruken av sender/mottaker, førsteinnsats/kameratredning, utgraving og enkel førstehjelp av skredtatte.

Dersom du er med både på foredraget og praksisdelen, så kvalifiserer du til kompetansebeviset Kvitt-Kort.

Påmeldingen til praksisdagen skjer kun på teorikvelden 24.januar, med betaling direkte til Røde Kors på Vipps. Det er et begrenset antall som kan være med, så her blir Tekna-medlemmer prioritert.

Velkommen til et viktig og lærerikt kurs!

Vi anbefaler deg å ta bybanen eller gå/sykle til Kronstad, det er vanskelig å finne parkering der.

Finn frem:

Mimes Brønn inngang A