13. juni
kl. 17.00–20.00

Velkommen til Gründergruppens sommeravslutning med foredrag, god mat og mingling.

Meld meg på

Beskrivelse

Vi starter med presentasjon fra en av Norges mest oppfinnsomme teknologer Kjell Olav Stinessen. Han har hatt mange stillinger i Aker Solutions og har hele tiden arbeidet med oppfinnelser i en stor organisasjon. Nå er han som pensjonist innleid som Specialist Engineer og er Deputy Project Manger for et utviklingsprosjekt. Han vil fortelle mer om sine oppfinnelser i sammenheng med innovasjon, det å finne og løse tekniske problemer, og om IP/IPR sikring er noe han alltid tenker på når han tar fatt på et nytt problem.

Deretter får vi en faglig avrundning fra Felipe Aguilera-Børresen, Seniorrådgiver i IP/IPR Strategi fra Innovasjon Norge. Han forteller oss om når, hvorfor og hvordan man bør beskytte innovasjon i tillegg til IP/IPR strategier.

Det er åpent for spørsmål etter hvert av foredragene.

Kvelden avsluttes med tapas og noe godt i glasset, samt nettverksbygging og diskusjoner. Har du noen allergier eller lignende vi bør vite om, gi oss beskjed i tilleggsopplysningene.

Vel møtt!

Om foredragsholderne

Kjell Olav Stinessen Dr.ing. i Metallurgi-/Kjemiteknikk fra NTNU. Han har vært forsker ved NTNU/SINTEF bl.a. i miljøvernteknikk og leder av SINTEF Multiphase Flow Laboratory. Siden 1985 har han arbeidet hos Aker Solutions som bl.a. First Chief Engineer og Chief Technologist, og nå innleid i Aker Solutions undervannsavdeling med utvikling av nye undervannsprosesser og utstyr for å drive disse. Her kan nevnes undervanns gasspumpe-stasjoner (subsea compression) og Zeus (Zero Emission Underwater power Station). Etter å ha vurdert og regnet på om en idé kan ha tekniske fordeler og mulighetene for god fortjeneste, er IP/IPR-sikring alltid i tankene.

Felipe Aguilera-Børresen er senior IPR-rådgiver i Innovasjon Norge med ansvar for å bistå bedrifter med beskyttelse og håndtering av immaterielle verdier (patent, varemerke, design, opphavsrett, mm.). Han har bred erfaring med å styrke bedriftens konkurranseevne i internasjonale markeder ved hjelp av gode IPR-strategier. Han har representert Norge i flere ekspertgrupper i regi av Europakommisjonen for håndtering av immaterielle rettigheter blant små og mellomstore bedrifter.

Om Gründergruppen

Gründergruppen fungerer som et nettverk for Tekna-medlemmer i Oslo-området som er eller vil bli gründer. Gruppen gir faglig påfyll fra idé til lønnsomhet gjennom foredrag. I tillegg ønsker Gründergruppen å tilby veiledning og erfaringsutveksling rettet mot både vordende gründere og de som har holdt på en stund. Om du har ideer, er interessert i å lage arrangementer eller vil være medlem av Gründergruppen, ta kontakt med Kristin Salvesen. Gruppen er åpne for alle Tekna-medlemmer og medlemskap er gratis. Medlemmer får løpende oppdatering om kommende arrangementer gruppen har.

Tekna har også et nasjonal nettverk for deg som er interessert i eller driver egen virksomhet. Les mer om Tekna Egen bedrift her!

Finn frem:

Klubben, ta heisen til 9.etasje