25. apr.
kl. 11:30–14:00

Karl Johan er en av Nordens viktigste monarker i nyere tid. Høsten 2018 var det 200 år siden han ble kronet til konge av Norge.

Meld meg på

I dette foredraget presenterer historiker Oskar Aanmoen kroningsreisen til Karl Johan anno 1818. Gjennom 42 overnattinger og en reise på over 1100 kilometer blir vi med på Karl Johans innholdsrike kroningsreise i Norge gjennom bondeopprør, slåsskamper i fine middager, høylytt krangel med Stortinget og en nesten-drukningsulykke.

Praktisk informasjon:

  • Vi serverer enkel mat i møterommet kl. 11:30.
  • Kurset starter kl. 12:00.

Senior Forum

Senior Forum er gruppe ved Tekna Oslo avdeling som er åpen for alle Tekna-medlemmer f.o.m. fylte 60 år. Medlemskap i gruppen er gratis, og man må registrere seg som medlem. Kontakt Thera Dal Prà Iversen på e-post eller ring 22 94 75 00 for registrering og for å motta informasjon om våre aktiviteter. Ektefelle/samboer er hjertelig velkommen til samtlige arrangementer.

Finn frem:

Kronprinsens gate 17. Ta heisen til 9. etasje, møterom Klubben
  • Oskar Aanmoen

    Oskar Aanmoen har en master i historie ved Universitetet i Oslo og arbeider som Europakorrespondent for Royal Central. Han har tidligere arbeidet som politisk kommentator i Aftenposten og Romerikes Blad. I 2018 publiserte han boken Karl Johans kroningsreise: Unionskongens ferd gjennom Norge høsten 1818.

    Omtale hentet fra Store Norske Leksikon