24. mai
kl. 13.00–15.30
VEAS - Vestfjorden Avløpsselskap, SLEMMESTAD

Velkommen til omvisning på Norges største renseanlegg!

Meld meg på

Veas-anlegget er Norges største renseanlegg, og er en helt avgjørende bidragsyter i arbeidet med å holde Oslofjorden ren. Anlegget eies av kommunene Oslo, Bærum og Asker og renser avløpsvann fra disse kommunene i tillegg til Nesodden, tilsvarende 850.000 personer. Anlegget ligger i fjell og er i drift hele døgnet, året rundt. Veas har 101 ansatte.

Besøket starter med en selskapspresentasjon, før vi tar på oss hjelm, frakk og vernesko for å få en omvisning i prosessanlegget. Alt verneutstyr utlånes på anlegget.

Program

  • 13:00: Besøket starter
  • ca. 1500: Bevertning på Rortunet

Arrangementet er åpent for Tekna-medlemmer med ledsager. Ta gjerne med partner, en venn eller bekjent som også vil være med. Angi navn på ledsager i skjemaet ved påmelding.

Praktisk info

  • For kjøring i privatbil, se egen fane for detaljert beskrivelse.
  • Kollektiv transport: Ta tog til Asker med R12 Kongsberg (estimert ankomst 12:29). Vi ordner transport mellom stasjonen og VEAS. Kryss av for dette i påmeldingsskjema.
  • Alt verneutstyr utlånes på anlegget.
  • Etter omvisningen er det mulig å bli med på bevertning på Rortunet.

Kjør inn på Eternitveien. Etter 400 m, ta til venstre mot Veas næringspark. Kjør gjennom næringsparken til Veas parkeringsområde i parkens østlige ende. Se figur 1.

Spaser i østlig retning ca 300 m til Veas administrasjonsbygg. Se fig2.