25. sep.
kl. 10:00–14:00

Få et unikt innblikk i hva realfag brukes til, og inspirasjon til hvorfor DU bør studere realfag!

Meld meg på

Tekna og Universitetet i Agder gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer ny inspirasjonsdag om realfag for elever og lærere i videregående skole!

På programmet står:

  • Et sprudlende og inspirerende "foredrag" av av Magnus Dehli Vigeland, matematiker og sirkusartist
  • Faglige og inspirerende foredrag av kjente realfagsambassadører, som snakker om interessante og fremtidsrettede temaer. Vi skal blant annet innom kunstig intelligens, racerbilproduksjon, miljø og teknologi, og vi får høre fra realfagsstudenter om hva de egentlig driver med når de går på Universitetet.
  • Engasjerende aktiviteter fra Vitensenteret
  • Gratis lunsj

Det er et annerledes tilbud og vi ønsker å få fram mangfoldet av studier innenfor realfag og de spennende arbeidsmulighetene det medfører med en grad innen matematisk-naturvitenskapelige fag.

Arrangører: Tekna Realistene, Tekna Vest-Agder avdeling, Tekna Aust-Agder avdeling, Universitetet i Agder, MatRIC

Ved spørsmål send epost til Distriktskontorleder for Tekna i Agder, Kenneth Stubhaug Karlsen. Epost: ksk@tekna.no.

Finn frem:

Auditoriet i Clara Holsts Hus
Skriv ut

Åpning

Hvordan brukes matematikk til å oppdage nye sjongleringstriks?

Og hvorfor gjør fysikk-kunnskap det lettere å stå på henda? Magnus Dehli Vigeland, matematiker og sirkusartist gir oss svarene!

Vigeland er sannsynligvis den eneste i verden med både doktorgrad i matematikk og utdannelse som sirkusartist. I dette foredraget viser han hvordan en realist går fram for å lære seg sirkustriks på grensen til det umulige!

Ved å fjerne flått innen 24 timer er det ingen risiko for sykdom – fleip eller fakta?

Vivian Kielland, førsteamanuensis, UiA.

Flått kan være bærer av en rekke ulike bakterier og virus. Det sies at dersom man fjerner flåtten innen 24 timer er det ingen risiko for sykdom, men stemmer dette? Fasiten ligger i flåttens fordøyelsessystem.

Allign Racing UiA - Studenter bygger racing bil

Vi bygger Sørlandets eneste Formula klasse racing bil! Denne skal vi konkurrere med i den internasjonale konkurransen Formula Student UK mot ledende team fra hele verden! Vi er 60 studenter fra 10 forskjellige fagfelt, så her vil du møte ett engasjert og sosialt team som bruker bla. realfag til å realisere drømmen om å skape noe nytt, utvikle teknologi, bygge organisasjon og knytte relasjoner både lokalt og internasjonalt.

Lunsj med aktiviteter

Vitensenteret Sør stiller i lunsjen med mange morsomme aktiviteter! Vi spiser mens vi lærer og har det moro. Allign Racing stiller også med racerbil for de som ønsker å lære mer om dette fantastiske prosjektet.

Kunstig intelligens v/Morten Goodwin

Morten Goodwin, førsteamanuensis, UiA.

Ser du for deg roboter som tar over verden når du hører om kunstig intelligens? Du er ikke alene. Men sannheten om kunstig intelligens er mye mer fantastisk enn du kan forestille deg. Faktisk er kunstig intelligens enormt kraftige verktøy som allerede gjennomsyrer din hverdag. Morten Goodwin forsker på kunstig intelligens, og han lærer oss mer i dette foredraget.

Kan realfag løse klimakrisen?

Postdoktor ved UiA, Gunstein Skomedal holder foredrag om klimakrisen og hvordan gode ideer som bygger på realfag kan bidra til å redde verden.

Avslutning

Kahoot! Har du fulgt med i timen?