25. okt.
kl. 18:00–20:30

Vest-Agder avdeling fortsetter pubkveld-serien om fornybar energi med informasjon og diskusjon rundt utviklingen av avanserte solceller, denne gangen med Førsteamanuensis Rune Strandberg fra UiA.

Meld meg på

Beskrivelse

Virkningsgraden til konvensjonelle solceller har en teoretisk grense på rundt 30 %. De beste laboratoriecellene nærmer seg denne grensen. Skal man komme videre må mer avanserte solcellekonsepter tas i bruk. I dette foredraget vil virkemåten til slike konsepter bli forklart. Eksperimentell status vil også bli gjennomgått.

Kort om Rune: Oppvokst i Øvrebø nord for Kristiansand. Sivilingeniør i teknisk fysikk fra NTNU. Doktorgrad i solcellefysikk fra samme institusjon. Fra 2010 til 2013 var ansatt i Teknova og jobbet i forskningsgruppa for fornybar energi. Var da involvert i varierte prosjekter innen solenergi, solenergimaterialer og energibruk i bygninger. Fra 2013 ansatt som førsteamanuensis på Institutt for ingeniørvitenskap på UiA. Forskningsområdet mitt er teoretisk analyse av avanserte solcellekonsepter.

Vi spanderer en gratis burgermeny på alle deltakere! Huk av ved påmelding om du vil ta i mot dette tilbudet, så legger vi inn en bestilling. Mingling og mat kl 18.00. Foredrag starter: kl 18.30