17. apr.
kl. 19.00–21.00
Blå time - 2.etg Bakeriet Frugård, STORD

Har du en tenåring i huset, eller får du det snart, da kan dette foredraget være nyttig for deg. Tekna Sunnhordland avdeling inviterer til en sosial samling hos Bakeriet Frugård, der vi sammen ser på det digitale foredraget "Peiling på livet i tenåringsfamilien med Hedvig Montgomery"

Meld meg på

Beskrivelse

I småbarnsfasen har vi barselgrupper, foreldrekaffe i barnehagen og mange muligheter til å forstå våre barns utvikling. I dette foredraget spoler vi fram noen år, og tar for oss tenåringen. Vi har invitert Hedvig Montgomery og Eivind Sæther til å hjelpe oss å få innsikt i denne spennende, men også noen ganger krevende fasen i livet.

Livet i tenåringsfamilien Ungdommens tid er her og nå. Ungdommens tid er en tid for å ta store steg, utforske grenser, ta risiko og finne seg selv gjennom å være med andre. Og gjennom alt dette trenger ungdommen likevel oss foreldre. De trenger å bli sett, de trenger rammer, men likevel frihet og tillit.

Ungdommen trenger å høre til – både hjemme og der ute. Å være en trygg havn for sine tenåringer krever at du som forelder holder tilbake ryggmargsrefleksen å vite best eller kjefte før du har hørt hva ditt barn egentlig har opplevd. Lytt først, uten å fordømme. Da er du i posisjon til å gi ekte råd. Råd som kan bli hørt, brukt og er verdifulle for ditt barn.

Dette foredraget vil lede deg som tenåringsforelder gjennom den vanskelige tiden rundt tenåringsfasen. Vi vil snakke litt om hva som skjer med barnet i tenårene, og hvordan du best kan tilrettelegge for din tenåring skal finne seg selv.

Om foredragsholderen

Hedvig Montgomery er en av Norges mest anerkjente psykologer og er spesialist innen familie- og parterapi. Montgomery er deleier av praksisen Montgomery AS og står bak den internasjonalt bestselgende bokserien «Foreldremagi» som er oversatt til 23 språk.

I samarbeid med Aftenposten har hun den ukentlige podcasten og A-magasinspalten Foreldrekoden. I tillegg har Montgomery lang erfaring med arbeid med TV-produksjoner og oppfølging av mennesker som opplever medieeksponering. Montgomery bor i Oslo med ektemann og to barn.

Vi starter kl 19.00 med servering av pizza, så kobler vi opp sendingen på storskjerm kl 19.30.

Velkommen til en hyggelig samling, der du kan diskutere livet som foreldre til tenåringer med likesinnede, eller bare høre på andre sine erfaringer.