10. mars
kl. 19.30–20.30
Streaming, VIDEO

Kvinnedagen 8. mars har blitt markert i over 100 år. Hva kan du om kvinnekampens historie? Marta Breen guider oss gjennom feminismens historie med fakta og humor.

Meld meg på

Beskrivelse

For 150 år siden levde kvinner og menn svært forskjellige liv. Kvinner hadde få muligheter til å bestemme over sin egen kropp, de fikk ikke stemme ved valg eller tjene sine egne penger. Faren bestemte over henne, til hun giftet seg. Deretter var det ektemannens tur. Det var først da kvinnene begynte å organisere seg at det skjedde endringer.

Marta Breen (bildet) tar oss gjennom feminismens historie, fra det første kvinnesaksmøtet i historien til #metoo. I tillegg vil hun snakke om de teknologiske fremskrittene som gjorde det mulig for kvinner å frigjøre seg fra hjemmet. Hun snakker også om behovet for feminisme i vår tid og viser eksempler på hvordan medier og populærkultur ofte framstiller kvinner og menn på stereotypt vis.

Etter foredraget blir det muligheter for å stille spørsmål til Marta Breen.

Lenke til sendingen sendes på e-post til de påmeldte samme dag som arrangementet gjennomføres.

Velkommen til et spennende foredrag i regi av Teknas lokalavdelinger

Om Marta Breen

Marta Breen er en prisbelønnet norsk forfatter og spaltist. Hun har skrevet en rekke bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme. Marta har bakgrunn fra RadiOrakel. Hun har vært freelancejournalist i NRK, Dagbladet samt Kvinner og klær. Hun er fast spaltist i Dagsavisen, hvor hun skriver om feminisme. Hun har skrevet en rekke sakprosabøker om musikk, feminisme og kvinner i norsk samfunnsliv.