21. feb.
kl. 17.00–18.40
NIBIO Særheim, KLEPP STASJON

Tekna Stavanger inviterer medlemmer til omvisning hos GreenCap Solutions' demonstrasjonsanlegg for CO2-fangst fra luft på NIBIO Særheim.

Meld meg på

Beskrivelse

GreenCap Solutions AS er en norsk leverandør av miljøteknologi som fjerner CO2 fra atmosfæren. Selskapet anvender Direct Air Capture-teknologi (DAC) i lukkede drivhusanlegg. Det gir større avlinger, bedre ressurseffektivitet og helårsproduksjon for veksthusgrønnsaker. DAC blir også brukt til industrielle applikasjoner, som ulike "Power to X".

GreenCaps patenterte teknologi bidrar til å løse to av verdens største bærekraftsutfordringer: økende klimagassutslipp og ressursmangel. Selskapet ble grunnlagt i 2016 og har hovedkontor på Forus.

Demonstrasjonsanlegget på Særheim

Selskapet har nå utviklet sin andregenerasjonsversjon av DAC-teknologien og har åpnet et demonstrasjonsanlegg (Z50) på Norsk institutt for bioøkonomis avdeling for fangst av CO2 fra atmosfæren på Særheim. Anlegget på Særheim er verdens første og største for CO2-fangst fra luft. Anlegg fungerer uten bruk av kjemikalier og benytter heller en adsorbsjonsteknologi som vi får forklart fra selskapets ingeniører.

Z50-anlegget har en kapasitet på minimum 50 tonn fangst av CO2 fra luften på årlig basis.

NB! Arrangementet er gratis og har begrenset med plass. Husk å melde deg av i god tid og ikke bare utebli hvis du likevel ikke kan delta, både av respekt for vertskapet og for å gi medlemmer på ventelisten mulighet til å stille på din plass.

Felles busstransport

Vi tilbyr felles busstransport (merket med Tekna skilt i frontruta) til dette arrangementet som kjører fra Stavanger via Sandnes og Klepp Stasjon til NIBIO Særheim og tilbake.

Vennligst huk av i påmeldingsskjemaet hvor du kommer på bussen, eller om du ordner transport selv

Blir du med på bussen, vennligst møt opp i god tid før de oppsatte tidspunktene under.

  • 16.10 Avreise med buss fra Stavanger bussterminal (under Jernbanelokket, ved jernbanestasjonen). Se etter buss med Tekna skilt i frontruta.
  • ca. 16.35 Avreise Sandnes ved NLM Gjenbruk Sandnes (den gamle brannstasjonen i Sandnes ved E39). Lett bespisning underveis.
  • ca. 16.55 Avreise Klepp Stasjon (jernbanestasjonen - dette er tiltenkt 16.24 toget fra Stavanger med ankomst 16.52 på Klepp Stasjon).
  • ca. 17.00 Ankomst NIBIO avd Særheim.

Befaring i regi av GreenCap Solutions, inkludert tid til spørsmål.

ca. 18.40 Avreise Særheim til Klepp Stasjon/Sandnes/Stavanger med ankomst ca. 19.15

Finn frem:

NIBIO Avd Særheim (Postvegen 213, 4353 Klepp Stasjon)