12. apr.
kl. 09.00–13.00
Microsoft Teams, Nettbasert

Bli tryggere i jobben med bedre økonomikunnskap og innsikt i hvordan du tolker et regnskap.

Meld meg på

Har du en stilling som stadig utfordrer din økonomiske forståelse? Skal du evaluere regnskapstall, utarbeide budsjetter og sette opp lønnsomhetskalkyler? Dette kurset er utviklet for deg som trenger økt innsikt i økonomi og regnskap!

Du får praktisk kunnskap om økonomi, og lærer hva tallene i regnskapet og i økonomiske rapporter egentlig gir deg av informasjon.

Kurset gjennomføres live på Microsoft Teams kl. 0900 - 1300 inkludert pauser. Kursholder vil guide deg gjennom oppgaver, og du vil kunne stille spørsmål muntlig og skriftlig underveis.

Læringsutbytte:

 • Forstå viktige økonomiske sammenhenger i din virksomhet
 • Ha innsikt for å forsvare dine synspunkter med tall
 • Bli trygg på at du forstår informasjonen regnskapet gir
 • Få bedre gjennomslagskraft i møte med beslutningstakere, og ikke minst økonomiavdelingen
 • Vurdere nøkkeltallene du styrer etter og beregne lønnsomhet i investeringer, prosjekter og avtaler

Kursleder gir praktiske eksempler du gjenkjenner fra din jobbsituasjon. Du blir tryggere på at du har forståelsen du trenger og tar beslutninger på korrekt grunnlag. I tillegg blir du i stand til å vurdere tallene i månedsrapporten, kommentere dem med sikkerhet og få en god dialog med økonomiavdelingen.

Målgruppe:

Kurset passer for deg som tar viktige økonomiske beslutninger, gjør nødvendige regnskaps- og kostnadsanalyser, kommuniserer med beslutningstakere, formidler og mottar regnskap og økonomiske rapporter, eller har budsjettansvar.

Nettkurset foregår i Microsoft Teams og vi anbefaler at du har en ekstra skjerm til å følge kursholder og samtidig løse oppgaver på egen pc, men dette er ingen krav.

Meld meg på!
Se program!

Skriv ut

Velkommen til nettkurs i økonomi

Husk du skal være pålogget før kursstart kl. 0900.

09.00 - 13.00

Program for dagen

 • Økonomiforståelse
 • Oversikt over regnskapsdokumenter
 • Sammenhengen mellom regnskapsdokumenter
 • Nøkkeltallsanalyse
 • Gjennomgang av oppgaver
 • Kari Håvåg Voldsund

  Førstelektor

  Høgskulen på Vestlandet

  Kari H. Voldsund er førstelektor innen teknologiledelse, innovasjon og entreprenørskap og jobber som foreleser og forsker ved Høgskulen på Vestlandet (HVL). Hun er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi ved NTNU og har lang erfaring fra ulike lederstillinger innen salg og markedsføring i bedrifter som Hansa Borg, Kavli, Midelfart & Co og W. Giertsen. Voldsund har opparbeidet seg en bred forelesningserfaring innenfor fagområdene innovasjon, entreprenørskap, forretningsforståelse og endrings- og prosjektarbeid, og hun jobber også som foredragsholder, mentor for oppstartsselskaper og prosjektleder.

  Voldsund er konsulent og forsker i prosjektet Gründersporet sammen med Meland kommune, i tillegg til at hun bygger opp og leder forskningsgruppen Sustainability and Green Innovation ved HVL. Noe av Voldsunds forskningsbidrag er publisert i Research Handbook on Start-Up Incubation Ecosystems og Emerald Education + Training.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: