13. okt.
kl. 09.00–13.00
Microsoft Teams, Nettbasert

Gir Korona-situasjonen nye krav til økonomisk rapportering og budsjettering? Bli tryggere i jobben med bedre økonomikunnskap og innsikt i hvordan du tolker et regnskap.

Meld meg på

Har du en stilling som stadig utfordrer din økonomiske forståelse? Skal du evaluere regnskapstall, utarbeide budsjetter og sette opp lønnsomhetskalkyler? Dette kurset er utviklet for deg som trenger økt innsikt i økonomi og regnskap!

Du får praktisk kunnskap om økonomi, og lærer hva tallene i regnskapet og i økonomiske rapporter egentlig gir deg av informasjon.

Kurset gjennomføres live på Microsoft Teams kl. 0900 - 1300 inkludert pauser. Kursholder vil guide deg gjennom oppgaver, og du vil kunne stille spørsmål muntlig og skriftlig underveis.

Læringsutbytte:

 • Forstå viktige økonomiske sammenhenger i din virksomhet
 • Ha innsikt for å forsvare dine synspunkter med tall
 • Bli trygg på at du forstår informasjonen regnskapet gir
 • Få bedre gjennomslagskraft i møte med beslutningstakere, og ikke minst økonomiavdelingen
 • Vurdere nøkkeltallene du styrer etter og beregne lønnsomhet i investeringer, prosjekter og avtaler

Kursleder gir praktiske eksempler du gjenkjenner fra din jobbsituasjon. Du blir tryggere på at du har forståelsen du trenger og tar beslutninger på korrekt grunnlag. I tillegg blir du i stand til å vurdere tallene i månedsrapporten, kommentere dem med sikkerhet og få en god dialog med økonomiavdelingen.

Målgruppe:

Kurset passer for deg som tar viktige økonomiske beslutninger, gjør nødvendige regnskaps- og kostnadsanalyser, kommuniserer med beslutningstakere, formidler og mottar regnskap og økonomiske rapporter, eller har budsjettansvar.

Nettkurset foregår i Microsoft Teams og vi anbefaler at du har en ekstra skjerm til å følge kursholder og samtidig løse oppgaver på egen pc, men dette er ingen krav.

Meld meg på!
Se program!

Skriv ut

Velkommen til nettkurs i økonomi

Husk du skal være pålogget før kursstart kl. 0900.

09.00 - 13.00

Program for dagen

 • Økonomiforståelse
 • Oversikt over regnskapsdokumenter
 • Sammenhengen mellom regnskapsdokumenter
 • Nøkkeltallsanalyse
 • Gjennomgang av oppgaver
 • Fredrik Harboe

  Høyskolelektor i økonomi

  Bjørknes Høyskole AS

  Fredrik Harboe er utdannet siviløkonom og har erfaring fra bank og finans.
 Han startet sin økonomiutdannelse på School of Management ved Universitetet i Bath. Fredrik arbeidet i PricewaterhouseCoopers LLP i London før han begynte i Corporate Finance i Nordea Markets. Etter flere år i Nordea og arbeid med kredittvurdering av bedrifter tok han Master i Business Administration på Handelshøyskolen i København og etablerte egen kurspraksis. Han har jobbet som faglig ansvarlig for økonomistudier i NKI Nettstudier hvor han underviste i økonomi og regnskapsforståelse, både på universiteter og internt i virksomheter. Han har siden mai 2020 vært ansatt som høyskolelektor i økonomi ved Bjørknes Høyskole.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: