13. apr.
kl. 11:30–13:00
Streaming, Nettbasert

Aktivitetsnivået rundt utforskning av verdensrommet har aldri vært høyere, og vi ser tegn til et nytt kappløp mot månen og Mars.

Meld meg på

Beskrivelse

Store romnasjoner som USA, Russland, Japan og Kina leder an kappløpet. Den europeiske romorganisasjonen ESA er tungt involvert, både gjennom egne prosjekter og i store internasjonale samarbeidsprosjekter.

Arvid Bertheau Johannessen fra Norsk Romsenter vil fortelle oss mer om de spennende mulighetene medlemskapet i ESA gir Norge.

Norsk industri og norske institutter leverer teknologi og bidrar med kompetanse inn mot ESA og gjennom bilaterale samarbeid med blant annet NASA. Dette betyr at Norge er med både til månen og Mars. Foredraget vil gi et innblikk i spesielt ESA og NASAs romprogrammer og gi innblikk i viktige norske bidrag.

Om foredragsholder

Arvid Bertheau Johannessen (f. 1962) er fagsjef for bemannet romfart og utforskning ved Norsk Romsenter. Han er utdannet sivilingeniør (elektroteknikk) fra Technical University Delft, Nederland og har lang bakgrunn fra Telenor (satellittkommunikasjon, mobilkommunikasjon og strategi) før han begynte ved romsenteret i 2014. Har er norsk delegat til ESA i programstyret for ESAs programområde for Human Spaceflight, Microgravity and Exploration og sitter også som delegat i International Space Exploration Coordination Group (ISECG).

Arrangementet er i regi av SeniorTeknologene. Les mer om faggruppen her