5. des.
kl. 17.00–20.00

Faggruppe for etikk og lederskap inviterer til filosofisk kafé om "menneskets drivkrefter og lykke". Innledning, samtaler og mat = givende samvær.

Meld meg på

Beskrivelse

Faggruppens Leif Runar Forsth innleder, før vi tar samtalen videre i grupper.

Alle mennesker søker lykken. I tusenvis av år har mennesket stilt spørsmålene: Hva er lykke? Hvordan bli lykkelig? Filosofier og religioner har gitt sine svar. Moderne forskning har også kastet seg over disse spørsmålene. Og gitt sine svar. Noen av svarene vil vi gjenkjenne som selvfølgeligheter. Andre kan kanskje overraske.

Veien til lykken går delvis gjennom en tilfredsstillelse av menneskets grunnleggende drivkrefter/behov. Vi vil gjennomgå en moderne oppfatning av hva som er menneskets grunnleggende drivkrefter. Også dette basert på forskningsresultater.

Styret i faggruppen for etikk og lederskap bidrar gjennom å skape rom for formidling av kunnskap, erfaringer, visjoner og planer, samt dialog rundt dette viktige temaet.

Ledelse handler om å lede deg selv, før du kan lede andre og til sist lede organisasjonen. Ledelse krever mangesidig kompetanse – noe vi i faggruppen bidrar med gjennom lederforum og lederskolen. Ledelse handler også om å være menneske og medmenneske – her kommer lykke inn.

Om filosofisk kafé

En filosofisk kafé gir oss muligheten til å bli bedre kjent, både som mennesker og fagpersoner. I vår digitale verden og med de utfordringer vi står ovenfor er den gode samtalen verdt å løfte frem. En filosofisk samtale er dialogbasert, det vil si at innsikten og fornuften skal flyte mellom deltagerne. Når hver av oss bidrar med sine kunnskaper og meninger, samtidig som vi lytter åpent til hverandre samt utveksler erfaringer, oppnår vi en ny og nyansert forståelse. Dette kan bidra til å finne løsninger til utfordringer. Uansett vil det bidra til nye relasjoner og utvidelse av våre nettverk. Forhåpentligvis er hver av oss også blitt litt klokere ved slutten av kvelden.

I etterkant av foredraget er det duket for gode samtaler, med mat og drikke.

Lederforumet er åpent for alle. Påmelding er frivillig, men vi oppfordrer deg til å melde deg på for å sikre nok mat og drikke til serveringen. Ta gjerne med en venn!

Praktisk informasjon:

  • Arrangementet starter kl. 17:00.
  • Det blir servert lett mat i etterkant av foredraget. Skriv i tilleggsopplysninger om du har allergier eller andre mathensyn.

Innleder

Dr.ing. Leif Runar Forsth er utdannet lederfilosof, spesialområder lederskap og etikk. Har undervist dette i Norge og andre land.  Han er av de fremste lederfilosofer i Norge. Leif Runar Forsth er mangeårig styremedlem og tidligere leder av faggruppe for etikk og lederskap, et fagområde han brenner for

Finn frem:

Adresse: Kronprinsensgate 17 Rom: Klubben, 9. etasje

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Ledelse og utvikling

Hvordan håndtere vanskelige personer

1. des.
kl. 09.30–16.00

Ledelse og utvikling

Julete sirkeltrening på SATS

1. des.
kl. 19.15–20.30
SATS Colosseum, OSLO