31. mai
kl. 17.00–20.00

Faggruppe for etikk og lederskap inviterer til filosofisk kafé om ledelse og livskvalitet, med kreativ tilnærming. Leif-Runar Forsth og Lise Bjarkli innleder.

Meld meg på

Beskrivelse

Faggruppens Leif-Runar Forsth og Lise Bjarkli vil innlede kvelden, før vi tar samtalen videre i grupper.

Ledelse handler om å lede deg selv, før du kan lede andre og til sist lede organisasjonen. Ledelse krever mangesidig kompetanse – noe vi i faggruppen bidrar med gjennom lederforum og lederskolen. Ledelse handler også om å være menneske og medmenneske – her kommer livskvalitet inn.

Livskvalitet er en vesentlig del av det å være menneske. Kanskje den viktigste?

Livskvalitet er et hovedmål innen personlig utvikling og lederutvikling, men også innen FNs bærekraftsmål, Earth Charter, Menneskerettserklæringen, og norsk og internasjonal lovgivning. Et samfunn i tråd med slike dokumenter, om hvordan mennesker behandler hverandre og seg selv, vil være et harmonisk, effektivt samfunn.

Styret i faggruppen for etikk og lederskap bidrar til dette arbeidet gjennom å skape rom for formidling av kunnskap, erfaringer, visjoner og planer, samt dialog rundt disse temaene.

Kveldens innledere vil trekke inn psykologi, kunstbasert erfaringslæring og filosofi som verktøy til å reflektere over hvorfor og hvordan ledelse kan bidra til livskvalitet.

Om filosofisk kafé En filosofisk kafé gir oss muligheten til å bli bedre kjent, både som mennesker og fagpersoner. I vår digitale verden og med de utfordringer vi står ovenfor er den gode samtalen verdt å løfte frem. En filosofisk samtale er dialogbasert, det vil si at innsikten og fornuften skal flyte mellom deltagerne. Når hver av oss bidrar med sine kunnskaper og meninger, samtidig som vi lytter åpent til hverandre samt utveksler erfaringer, oppnår vi en ny og nyansert forståelse. Dette kan bidra til å finne løsninger til utfordringer. Uansett vil det bidra til nye relasjoner og utvidelse av våre nettverk. Forhåpentligvis er hver av oss også blitt litt klokere ved slutten av kvelden.

I etterkant av foredraget er det duket for gode kreative samtaler, med sommerlig mat og drikke. Om været tillater det forflytter vi oss da til takterrassen!

Lederforumet er åpent for alle. Påmelding er frivillig, men vi oppfordrer deg til å melde deg på for å sikre nok mat og drikke til serveringen. Ta gjerne med en venn!

Praktisk informasjon:

  • Arrangementet starter kl. 17:00.
  • Det blir servert lett mat i etterkant av foredraget. Skriv i tilleggsopplysninger om du har allergier eller andre mathensyn.

Innledere

Begge innledere er mangeårige styremedlemmer og tidligere ledere av faggruppe for etikk og lederskap, et fagområde de begge brenner for

Leif Runar Forsth

Dr.ing. Leif Runar Forsth er utdannet lederfilosof, spesialområder lederskap og etikk. Har undervist dette i Norge og andre land.  Han er av de fremste lederfilosofer i Norge.

Siv.ing. Lise Bjarkli

Siv.ing. Lise Bjarkli er utdannet diplom kunstterapeut, med ytterligere studier innen psykologi og Master of Management.  Hun har mangeårig internasjonal erfaring fra ledelse og rådgivning i IT-selskap.

Hun står bak Personal Leadership for Life – rammeverket faggruppen benytter i sitt lederutviklingsprogram.

Lise Bjarkli er leder av Kunstterapiforeningen Norge, og jobber nå med ledere, teknologer og andre som ønsker personlig utvikling, bedre relasjoner og selvfølelse i sitt arbeids- og privatliv. Kort sagt: økt livskvalitet.

Finn frem:

Adresse: Kronprinsens gate 17, ta heisen til 9. etasje, møterom: Klubben

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: