24. aug.
kl. 18:30–19:30
Streaming, VIDEO

Vil du lære mer om verdensrommet og hvordan du skal ta det med inn i undervisningen?

Meld meg på

Beskrivelse

Verdensrommet som tema i undervisningen åpner opp for mange spennene aktiviteter og prosjekter for elever og lærere!

Tirsdag 24. august forteller Jøran Grande fra Andøya Space Education om noen av aktivitetene og tilbudene som er knyttet til læreplanene i:

  • naturfag
  • fysikk
  • matematikk
  • teknologi
  • forskningslære

Du blir kjent med alt fra digitale romoppdrag i eget klasserom til rakettkampanjer ved Andøya Space, der elevene selv er utforskende deltakere. I tillegg får du vite siste nytt om aktivitetene ved Andøya Space, hvor en oppskytningsbase for småsatellitter er under etablering.

Om foredragsholderen

Sivilingeniør Jøran Grande er studieleder ved Andøya Space Education. Andøya Space er et senter for oppskyting av forskningsraketter og slipp av vitenskapelige ballonger. Anlegget er også utstyrt med en rekke bakkeinstrumenter som benyttes i utforskningen av det nære verdensrom. Det fokuseres særlig på den polare atmosfæren i høydeområdet mellom 70 og 2 000 kilometer. Andøya Space er en av Nord-Norges mest høyteknologiske bedrifter.

Om Lærerprat

I webinarserien Lærerprat ønsker vi å ta opp temaer som er relevante for lærere, lærerstudenter og andre interesserte. Har du innspill til temaer? Send oss en epost!

Tekna organiserer Norges flinkeste realfagslærere, og arrangerer seminarer, kurs og nettverk for medlemmer som jobber med rekruttering til realfag og skole. Det gjør vi fordi realfaglig kunnskap er nødvendig for å løse mange av fremtidens utfordringer! Se mer på tekna.no/skole.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Realfag og utdanning

Klimakveld for lærere

11. nov.
kl. 17:00–20:00