2. des.
kl. 14:00–16:00
Microsoft Teams, Nettbasert
Arrangementet er avlyst

Både naturen og samfunnets aktiviteter kan utløse kvikkleireskred. Ulike sikringstiltak mot kvikkleireskred gjøres hele tiden. Men gjør vi nok for å identifisere risiko for kvikkleireskred tidlig nok? Har vi nok fokus på risikoanalyse og har vi de rette metodene for hånden?

Meld meg på

Beskrivelse

Kvikkleire er generelt stabil så lenge den ligger uforstyrret i grunnen og ikke overbelastes.

Ulike sikringstiltak mot kvikkleireskred kan være å fjerne masser og senke terrenget på toppen av en skråning, å fylle opp masser i bunnen av en skråning, og å erosjonssikre bekker og elver.

Mindre kvikkleireskred forekommer stort sett hvert år i Norge, mens større kvikkleireskred ikke skjer like ofte.

Webinaret tar for seg om vi har og har hatt de riktige metodene til å gjøre risikoanalyser av kvikkleireområder?

Hva er risikoen for kvikkleireskred, hvilke krav finnes i offentlige lover, forskrifter og relevante standarder og hvilke risikovurderinger er de basert på? Er det tatt høyde for hva som vil skje fremover med de klimaendringene vi forventer de nærmeste årene?

Hvordan og hva kommuniseres av resultatet fra risikoanalysene videre til de som tar beslutninger, til de som skal følge opp kvikkleireområder med tilstøtende arealer etter at området er risikovurdert og hvordan er oppfølgingen i ettertiden av menneskelig aktivitet og naturens påvirkning på kvikkleireområder?

Program kommer i uke 46 / 47.

Webinaret gjennomføres på Teams og du vil få tilsendt en en bekreftelsesmail med Teams-lenke etter at du har meldt deg på.

Ved å delta samtykker du til at andre deltakere i Teams-møtet ser navnet ditt, hører og ser deg hvis du har mikrofonen og kameraet ditt på under møtet.

Webinaret blir spilt inn.
Etter arrangementet legges innleggene og videoen ut på hjemmesiden til ESRA

VELKOMMEN TIL ET SPENNENDE WEBINAR.

BLI MEDLEM FØR PÅMELDING OG DELTA GRATIS:

Meld deg inn som personlig medlem av ESRA før du melder deg på og delta gratis på webinaret. (Kryss av for «personlig medlem ESRA ved påmeldingen og skriv i feltet "Tilleggsopplysninger" at du nettopp har meldt deg inn i foreningen).

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Transport, infrastructure and land use

Maritime autonomy and technology

Feb. 2–3 2022

Samferdsel, infrastruktur og areal

Forsyningsforskriften

15.–16. feb. 2022

Samferdsel, infrastruktur og areal

Vann, avløp og nye rettsregler 2022

7.–8. juni 2022