10. jan. 2023
kl. 08.00–16.00
Clarion Hotel Trondheim, TRONDHEIM
Arrangementet er avlyst

Tekna inviterer til introduksjonskurs i geografiske analyser, som er et effektivt verktøy for å gi innsikt i komplekse data basert på lokasjon.

Meld meg på

Vet du hvordan du finner raskt ut hva som ligger 100 meter innenfor en kraftlinje? Eller hvilke eiendommer som ligger i nærheten av en fiberlinje? Eller hvilke GPS-punkter som er innom ulike steder i løpet av en dag?

Geografiske data ble allemannseie i 2005 da Google lanserte sin karttjeneste. I dag er det utenkelig å ikke ha kartløsninger enkelt for hånden, enten på telefonen eller i smartklokka. Teknologien i geografisk IT og data er kraftige verktøy som er overraskende enkelt å ta i bruk – enten du jobber med fiberkabler, GPS-data, areal-analyser, maritime prosjekter eller infrastrukturprosjekter. GIS-analyser forenkler ofte arbeidet dramatisk i forhold til tradisjonell manuell analyse.

Dette kurset gir deg en praktisk innføring i begreper, datakilder, formater og essensiell teori om GIS. Kurset vil ha en hovedvekt på praktisk bruk og teknikker som vil være direkte nyttige for deg i ditt arbeid. Vi vil benytte åpen programvare og data til oppgaveløsningen.

Dette lærer du

 • Begreper, teori, eksempelanalyse
 • Visualisering og visuell analyse
 • Buffer og overlay-analyse
 • Nettverksanalyser

Kurset passer for alle som ønsker å lære mer om kartvisualisering, geografiske analyser og bli kjent med potensialet i geografisk IT. Etter gjennomføringen skal alle deltakere kunne utføre enkle, geografiske analyser selv.

Praktisk info

Vi benytter det gratis og åpne programmet QGIS for analysene. Deltakerne tar med egen PC. Relevant informasjon om nedlastinger etc blir sendt ut i forkant av kurset.

Hvem passer kurset for

IT-medarbeidere, offentlige og kommunale planleggere, byggherrer, entreprenører, nettplanleggere, prosjektledere- og medarbeidere samt forvaltere.

Trenger du overnatting?

Husk å booke rom på konferansehotellet Clarion Hotel Trondheim.

 • Enkeltrom kr. 1245.-
 • Dobbeltrom kr. 1445.-

Bestill rom ved å sende en e-post til groups.cl.trondheim@choice.no med ref.nr: GR020912.

Husk å oppgi telefonnummer og dato for ankomst og avreise.

Allergier

Det vil bli servert buffet både ved lunsj og pauser som er tilpasset alle typer allergier og matpreferanser.

Kveldsarrangement 

Onsdag 11.januar invitere vi til uformell middag med underholdning. Pris kr. 750.- Påmelding sammen med kurset, eller ved å sende e-post til kurs@tekna.no

Spesielle behov

Dersom du har behov for har behov for tilpasninger (f.eks. rullestol), send en e-post til kurs@tekna.no merket Kursdagene 2023 eller bruk feltet tilleggsopplysninger i påmeldingsskjemaet.

Student?

Studentpris kr. 1000 per dag. Det er forbehold på antall ledige plasser. Bruk feltet «tilleggsopplysninger» for å opplyse om at du er student. Vi vil kreve dokumentasjon hvis du ikke er Tekna-student.

Reise til Kursdagene

Tekna oppfordrer alle til å velge miljøvennlig transport til Trondheim.

Spørsmål?

Ta kontakt med vårt servicesenter på e-post kurs@tekna.no eller prosjektleder Anu Helena Laakso tlf. 913 48 060 e-post ahl@tekna.no

 • Alexander Salveson Nossum

  Innovasjon og digitaliseringsansvarlig

  Norkart AS Avd Sandvika

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: