11.–12. jan. 2023
Clarion Hotel Trondheim, TRONDHEIM

Hva skjer egentlig med betongen etter at den forlater tegnebrettet? Bli med inn i hverdagen til de som tar imot betongen og støper den ut. Ved å bli med på kurset «Betong i praksis» vil du få svar på en rekke spørsmål. Program er under utvikling.

Meld meg på

Hva skjer egentlig med betongen etter at den forlater tegnebrettet? Bli med inn i hverdagen til de som tar imot betongen og støper den ut. Ved å bli med på kurset «Betong i praksis» vil du få svar på følgende spørsmål:
- Hva skjer egentlig med betongen i praksis?
- Hvilke krav er viktig for de som støper ut betongen?
- Hvilke utfordringer opplever de utførende på byggeplass?
- Hvordan kan vi beskrive betong på en fornuftig måte slik at hverdagen blir enklere for de på byggeplassen?
Kurset er for deg som bruker mye tid på kontoret og sjeldent er i byggegropa. Samarbeid og forståelse i alle ledd er kritiske for å få til et vellykket byggeprosjekt!

Skriv ut

11. januar

09.00 - 09.15

Velkommen/ Åpning

Knut Bryne, Tekna

09.15 - 09.45

byggeplasskontroll/mottakskontroll

  • Krav i NS EN 13670
  • Armering
  • Forskaling
  • Elementmontasje
  • Gode og dårlige eksempler

Bernt Kristiansen, AF Gruppen as

09.45 - 10.00

Pause

10.00 - 10.45

byggeplasskontroll/mottakskontroll

Bernt Kristiansen. AF Gruppen as

10.45 - 11.00

Pause

11.00 - 12.00

NB 15 betonggulv

  • Anbefalt design
  • Anbefalt utførelse

Tom Fredvik

12.00 - 13.00

Lunsj

13.00 - 17.00

Betonggulv, forts.

  • Mange eksempler på god og dårlig praksis
  • Kopling mot NB15
  • pauser etter behov

Alf-Egil Mathisen, Veidekke og Bernt Kristiansen, AF Gruppen

12. januar

09.00 - 09.45

Støping av vegger, søyler etc

  • Støp
  • Armering
  • Betongtype
  • Mottak
  • Olje
  • NB publ. 9, betongoverflater

Frode Skåttun, Veidekke entreprenør as og Arne Vatnar, Skanska Norge as

09.45 - 10.00

Pause

10.00 - 10.45

Støping av vegger, søyler etc

Frode Skåttun, Veidekke entreprenør as og Arne Vatnar, Skanska Norge as

10.45 - 11.00

Pause

11.00 - 12.00

Støping av vegger, søyler etc, forts

Frode Skåttun, Veidekke entreprenør as og Arne Vatnar, Skanska Norge as

12.00 - 13.00

Lunsj

13.00 - 13.45

Herdeteknologi

  • Teori
  • Presentasjon av nye HETT 22

Tom Fredvik, Norcem as

13.45 - 14.00

Pause

14.00 - 14.45

Prakisk bruk av Hett 22

Tom Fredvik, Norcem as

14.45 - 15.00

Pause

15.00 - 15.45

Prakisk bruk av Hett 22

  • Praktiske eksempler fra utførte konstruksjoner

Tom Fredvik, Bernt Kristiansen

15.45 - 16.00

Oppsummering, slutt for dagen

Knut Bryne, Tekna

Trenger du overnatting?

Husk å booke rom på konferansehotellet Clarion Hotel Trondheim.

  • Enkeltrom kr. 1245.-
  • Dobbeltrom kr. 1445.-

Bestill rom ved å sende en e-post til groups.cl.trondheim@choice.no med ref.nr: GR020912.

Husk å oppgi telefonnummer og dato for ankomst og avreise.

Allergier

Det vil bli servert buffet både ved lunsj og pauser som er tilpasset alle typer allergier og matpreferanser.

Kveldsarrangement 

Onsdag 11.januar invitere vi til uformell middag med underholdning. Pris kr. 750.- Påmelding sammen med kurset, eller ved å sende e-post til kurs@tekna.no

Spesielle behov

Dersom du har behov for har behov for tilpasninger (f.eks. rullestol), send en e-post til kurs@tekna.no merket Kursdagene 2023 eller bruk feltet tilleggsopplysninger i påmeldingsskjemaet.

Student?

Studentpris kr. 1000 per dag. Det er forbehold på antall ledige plasser. Bruk feltet «tilleggsopplysninger» for å opplyse om at du er student. Vi vil kreve dokumentasjon hvis du ikke er Tekna-student.

Reise til Kursdagene

Tekna oppfordrer alle til å velge miljøvennlig transport til Trondheim.

Spørsmål?

Ta kontakt med vårt servicesenter på e-post kurs@tekna.no eller prosjektleder Anu Helena Laakso tlf. 913 48 060 e-post ahl@tekna.no

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Bygg, anlegg og eiendom

Koordinatorskolen

Bygg, anlegg og eiendom

Steg for steg – veien til gode reguleringsplaner

26. sep.
kl. 09.00–15.30

Bygg, anlegg og eiendom

Byggherreforskriften

27. sep.
kl. 10.00–16.00