8. jan. 2019
kl. 08:30–16:00

Faggruppen for bygg og anlegg (Tekna/NITO) inviterer til dagskurs i prosjektgjennomføring, der du vil få en god oversikt over de ulike entreprisestandardene og hvordan gjennomføre et entrepriseprosjekt fra A til Å.

Meld meg på

Svært praktisk rettet dagskurs.

  • Entreprisekontraktene (NS 8405/NS 8407)
  • Kontrakts – og tilbudsfasen
  • Varslingsreglene i entreprisekontraktene; fremdrift, overtakelse, sluttoppgjør, m.m.
  • Overtakelse og sluttoppgjør

Målgruppe Offentlige byggherrer, private utbyggere/forvaltere, rådgivende ingeniører og entreprenører.

Målsetting Etter endt kurs skal du ha fått en god oversikt over de ulike entreprisestandardene og hvordan gjennomføre et entrepriseprosjekt fra A til Å.

Tidligere deltakere har gitt svært gode tilbakemeldinger om kurset:

«Svært gode forelesare, godt strukturert, gode praktiske eksempel for å underbygge det som vart sagt. I tillegg var det gode svar på spørsmål frå salen». «Utrolig dyktig og inspirerende forelesere."

Foreleser: Solfrid Aga, Advokatkontoret Grette

Dette kurset er en del av Kursdagene 2019 - en av landets lengste og største kurstradisjoner! Kursdagene er blitt den viktigste arenaen for faglig oppdatering og nettverksbygging innen bygg, anlegg og eiendom. Hold deg oppdatert og ta del i de tradisjonsrike kveldsarrangementene! Les mer om Kursdagene 2019 her!

Skriv ut

Tirsdag 8 Januar

Foreleser: Solfrid Aga, Advokatfirmaet Grette.

08:30 - 09:00

Registrering og enkel servering

09:00 - 10:00

Prosjekt og entreprisemodeller

Valg av prosjektmodell, prinsippene for utførelsesentrepriser basert på NS 8405 Prinsippene for totalentrepriser basert på NS 8407. Samspillsentrepriser og andre entrepriseformer

10:00 - 10:20

Kaffe/te/mobil

10:20 - 11:20

Kontrakts- og tilbudsfasen

Utarbeidelse og evaluering av tilbud, hvordan inngå gode kontrakter med redusert risiko? Kontraheringsstrategier og kontraktsmodeller (funksjonsansvar kontra "spekk") Tolkning av kontrakter, forbehold eller lovlige presisering? Prisformater og tiltransport av prosjekterende og av sideentreprenører Byggeplassadministrasjon

11:20 - 11:30

Kaffe/te/mobil

11:30 - 13:00

Tilleggs- og endringsreglene

Varsle og besvare tilleggs- og endringskrav Videreføring av krav, "endring" i totalentrepriser Prising av tilleggs- og endringskrav

13:00 - 14:00

Lunsj

14:00 - 14:50

Fremdrift/fristforlengelse/forsering/dagmulkt

Særlig om "plunder og heft", varsler om fremdriftskonsekvenser og om merutgifter. Tiltak for å motvirke fremdriftsproblemer, forsering, fristforlengelse, dagmulkt Beregning av merutgifter, risiko for grunnforhold.

14:50 - 15:00

Kaffe/te/mobil

15:00 - 16:00

Overtakelse og sluttoppgjør

Den praktiske gjennomføringen av overtakelser Vilkår for overtakelse og nekt av overtakelse Formelle krav, sluttoppgjør, virkninger og frister, mangler og reklamasjoner Tvister - håndtering av uenigheter i byggeprosjekter

16:00

Slutt

19:00 - 23:30

Faglig festaften

Hotellovernattingen

Hotell er ikke inkludert i deltakeravgiften. Du er selv ansvarlig for å bestille hotellrom. Vi har sikret deg en meget gunstig avtale med Clarion Hotel & Congress Trondheim under Kursdagene 2018.

Dobbeltrom, pr. rom pr. døgn kr. 1115,-

For booking av hotell benytt denne siden: https://www.tekna.no/kurs/kursdagene/hotell/

Vi inviterer til fest!

Kursdagene 2019 inviterer til fest både tirsdag 8.januar og onsdag 9.januar. Festaften tirsdag og onsdag kommer i tillegg til kursavgiften.

Tirsdag 8.januar - En aften til faglig og sosial inspirasjon på Clarion Hotel & Congress Trondheim med mat og drikke.

Onsdag 9.januar – Vi samles til tradisjonell fest på Samfundet med underholdning, god mat og drikke.

Avmelding: Faglig festaften og Samfundet 6 dager før arrangementet er kostnadsfritt. Avmeldinger etter dette medfører full avgift.

Les mer her

Spesielle behov

Dersom du har behov for spesiell mat eller har andre behov for tilpasninger (f.eks. rullestol), - send en epost til kurs@tekna.no merket Kursdagene eller bruk feltet "tilleggsopplysninger" i påmeldingsskjemaet.

Student?

Studenter er velkomne på Kursdagene, og vi har derfor egne studentpriser. Pris kr. 800.- pluss moms 25% per dag.

Det er forbehold på antall ledige plasser. Vennligst opplys om at du er student ved påmelding, meld deg på som Tekna-medlem og bruk feltet «tilleggsopplysninger».

Har du noe å vise frem?

Ønsker du å profilere ditt firma og dine produkter/tjenester, har vi holdt av plass til utstillere på det store torget der all mat og drikke serveres. Dette er det naturlige samlingspunktet for alle deltakere.

Ta kontakt for et tilbud, per e-post ahl@tekna.no eller på telefon 913 48 060. Les mer om sponsorer og utstillere her.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Bygg og anlegg

Koordinatorskolen

4.–18. des.