Lurer du på hvordan du skal skrive masteroppgaven? Da er dette kurset noe for deg.

Meld meg på

Beskrivelse

Kurset er for alle som er interessert i å lære mer om akademiske skriving, og vil ta utgangspunkt i det å skrive masteroppgaver. Kurset er i hovedsak et foredrag, men det er også lagt inn tid til spørsmål og diskusjon. Foreleseren vil gi konkrete tips om skriveprosessen, som hva man kan gjøre dersom man har skrivesperre eller er umotivert. Han vil også snakke om forholdet mellom akademisk skriving og forskningsformidling – og gi råd for hvordan du kan få mest mulig ut av prosjektet ditt. Utgangspunktet for foredraget er at det er mulig å tenke på masteroppgaven som et skriveprosjekt, med bestemte fellestrekk som er uavhengig av fagbakgrunn. Kurset passer derfor for alle studenter.

Om kursholderen

Kursholder Henrik Svensen er forsker ved Senter for jordens utvikling og dynamikk, Universitetet i Oslo. Der jobber han med å bedre forståelsen av raske klimaendringer og masseutryddelser i jordens historie. Han har lang erfaring med veiledning av masterstudenter og har også forelest om masteroppgave-skriving. Svensen har jobbet i flere år med MNKOM-kurset ved UiO, det første ordinære kurset for forskningsformidling i Norge (bachelor- og master-nivå), og har forelest om essays, kronikker, bruken av sosiale medier og forskningsformidling generelt. Han har skrevet flere populærvitenskapelige bøker og mottok nylig Forskningsrådets formidlingspris for 2017.

Kurset er kun for medlemmer i Tekna. Meld deg inn her. Bli medlem nå, få neste semester gratis!

OBS: Dersom du nylig har meldt deg inn i Tekna, men ikke fått bekreftelsen enda, så kan du skrive dette i kommentarfeltet ved påmelding.

Se alle arrangementene på NTNU

Finn frem:

R8 (Realfagbygget)