27. okt.
kl. 17.00–18.00

Hva mener vi med kunstig intelligens, og er det egentlig noe å være redd for?

Meld meg på

Beskrivelse

Kunstig intelligens har vært under utvikling helt siden tanker om maskinlæring ble lansert og bruk av datakraft og programvare til å løse komplekse oppgaver ble mulig på 1960-tallet. Feltet har altså vært i stor utvikling i mange tiår allerede, også her i Norge.

Dagens foredragsholder har vært med omtrent helt fra starten, og var også med å starte selskapet Computas i 1985. Computas har siden vært et av de ledende utviklingsselskapene for kunstigintelligens i Norge.

Teknisk museums nye tele- og datahistoriske utstilling I/O handler om utviklingen fra telegraf og hullkort til smarttelefoner og kunstig intelligens. Utstillingen tar i bruk et system basert på kunstig intelligens for å guide gjennom utstillingen, og inviterer samtidig til å få kunnskap om og diskutere utviklingen av kunstig intelligens.

Kunstig intelligens (KI), eller ofte "artificial intelligence" (AI), er et av de teknologiområdene som er under hurtigst utvikling akkurat nå, og som det knytter seg både forventning og skepsis til.

Om foredragsholderen:

Roar Fjellheim er siv.ing. fra NTH teknisk kybernetikk, gründer av Computas og direktør forforretningsutvikling innen industri og energi. Han har vært aktiv i det norske AI-miljøet siden begynnelsen av 80-tallet, blant annet som professor II og foreleser ved UiO.

Praktisk informasjon

Arrangementet er i samarbeid med Teknisk museums Venneforening, Teknas teknologihistoriske gruppe og NITO. Enkel servering i museets kafe fra kl. 16 for de som har forhåndspåmeldt seg.

Museet er åpent til kl. 21.