5. mai
kl. 19:00–20:30

Matsvinn er vår tids mest meningsløse klima- og miljøproblem. Om bare noen tiår vil ikke verden evne å produsere nok mat hvis vi fortsetter som nå. Allerede i dag overbelaster vi kloden, og i 2050 passerer vi 9 milliarder mennesker. Hva gjør vi da? Vel, i det minste kan vi slutte med å kaste en tredel av all maten vi produserer. Foredraget er åpent for alle enten du føler deg ung eller gammel. Du må gjerne ta med en venn eller kollega.

Meld meg på

Beskrivelse

Mataktivist og forfatter Thomas Horne er brennende engasjert i rettferdighet og bærekraft i matproduksjonen, både for mennesker og dyr. Horne viser hvordan hver og en av oss kan bidra til bedre miljø og klima ved å kaste mindre mat. For det er nemlig slik det er, DU kan være med på å redde verden.

Lær respekt for og kunnskap om maten vår. I foredraget ”Kunsten å ikke kaste mat” gir Horne dere verktøyet dere trenger for å vurdere maten med sunn fornuft og egne sanser, og gi blaffen i datostemplingen. Han tar for seg de vanligste matvarene, og viser konkret hva som skjer med dem når de blir gamle. Slik kan dere ta samfunnsansvar på en svært enkel og ikke minst velsmakende måte.

Et viktig, litt skremmende budskap som Horne uten å bruke pekefinger formidler på en underholdende måte som garantert inspirerer til å endre adferd!

Budskap

  • Bruk egne sanser - gi blaffen i datostemplingen
  • Bort med ”best før”-merkingen
  • Butikkene må begynne å selge ”best før”-mat etter datoen – det har de lov til
  • Vi må slutte å være så kresne, ta oss selv i nakken og spise opp maten
  • Vi har alle et ansvar for å ta tilbake ”mormors matkunnskap”
  • Vi må slutte å si at maten er så dyr her i Norge – vi har aldri brukt en så liten del av pengene våre på mat
  • Matsvinn er vår tids mest meningsløse miljøproblem - og vi forbrukere er de verste

Om Thomas Horne

Thomas Horne er forfatteren bak boka Kunsten å ikke kaste mat. Dette er en systematisk gjennomgang av hvordan du som forbruker kan bidra til å redusere verdens matkasting, ved å starte med deg selv.

Siden 2000 har Thomas gitt ut fem kokebøker og to lærebøker i samfunnsfag, samt bestselgeren Ølbrygging fra hånd til munn. Thomas har også lang fartstid fra Amnesty International, Global Dignity og Flyktninghjelpen, der han har jobbet med menneskerettigheter, verdispørsmål og nødhjelp i mange av verdens verste krigssoner.

Ta gjerne med en venn eller kollega

Du kan ta med deg noen på dette foredraget, men oppgi i påmeldingen hvor mange du melder på.