Hvor farlig er konspirasjonsteorier? Hvordan bør vi som samfunn og enkeltmennesker forholde oss til dem? John Færseth, forfatteren av den første boken om norske konspirasjonsteorier, kommer til Kongsberg med dette høyst aktuelle temaet. Foredraget er åpent og du kan melde deg på alene eller enkelt registrere at du har med deg en person ekstra.

Meld meg på

Beskrivelse

Foredragsholder John Færseth tar for seg blant annet følgende temaer:

  • Hvor kommer konspirasjonsteorier fra?

  • Hvilken rolle har disse teoriene tradisjonelt spilt både i norsk og amerikansk politikk?

  • Hvordan har medieutviklingen gitt konspirasjonsteoriene en helt ny plass som kanskje er i ferd med å endre «spillereglene» for politikk?

  • Hvor farlig er disse teoriene?

  • Hvordan bør vi som samfunn og enkeltmennesker forholde oss til dem?

For Tekna er kunnskap om konspirasjonsteorier viktig å formidle. Mange konspirasjonsteorier er bygget på kvasi-naturvitenskap eller direkte anti-naturvitenskap. Tekna som samfunnsaktør, våre medlemmer og andre med lignende bakgrunn har mulighet til å bidra til at kunnskapsnivået om naturvitenskap i samfunnet er høyt nok til at slike falske teorier ikke får fotfeste. Da gjelder det å kunne kjenne igjen teoriene og forstå hvordan man kan motarbeide spredning av dem.

Kom på foredraget, og delta i debatten om hvordan vi sammen og hver for oss kan bidra til at anti-naturvitenskap ikke får spre seg i samfunnet.

Om foredragsholder:

John Færseth (f. 1972) er en norsk forfatter og journalist som skriver for tidsskriftene Humanist, Minerva og Fri Tanke. Han har tidligere vært redaktør for nettstedet Vepsen. Færseth er forfatteren av KonspiraNorge (Humanist forlag, 2013), den første boken om norske konspirasjonsteoretiske miljøer. Han har også skrevet Ukraina. Landet på grensen (Humanist forlag, 2014). Færseth har en mastergrad i medievitenskap om nyhetsmedier i etniske konfliktområder i Serbia.

Finn frem:

Hegstad