18.–19. mai
Lahellefjorden båtforening, SANDEFJORD

Nå har du mulighet til å delta på grunnkurs i padling. Det er begrenset med plasser, så vær rask med påmeldingen.

Meld meg på

Beskrivelse

Dette er selve grunnfjellet som alle andre padlekurs bygger videre på.

Kurset begynner med en innføring om selve kajakken, fornuftig bekledning, ulike typer årer, og rett bruk av kajakk og kajakkutstyr. Man vil også komme innom tema som skadeforebygging, turpadling og pakking av kajakk.

Teknikk og sikkerhet

Mesteparten av kurset vil selvsagt foregå på sjøen og man skal øve på god padleteknikk og grunnleggende manøvrering av kajakken. I praksis betyr det at man skal lære å padle fremover, bakover og sidelengs. Har du ikke prøvd sidelengspadling før? Det er både enklere og nyttigere enn du tror.

I tillegg vil du lære forskjellige måter å styre kajakken på, både ved hjelp av ulike åretak og ved effektiv bruk av kropp og kajakk. Her kan det være mye å lære, selv for padlere som allerede har noen års erfaring.

Sikkerhet er det også viktig å bruke tid på, både gjennom diskusjoner og gjennom praktiske øvelser. Blant annet øves det på kameratredning av kantret padler og ulike måter å gjøre samme redningen på. Og selvsagt blir det bading og god anledning til å prøve balanseøvelser og annen moro.

Kurs over to dager

Kurset går over to dager, henholdsvis lørdag og søndag kl. 08:30-16:30. Du vil lære mest den første dagen, mens dag to er da du skal lære å mestre.

Ved kursets slutt vil du motta et våttkort, som bevis på gjennomført grunnkurs.

Inkludert i prisen er leie av utstyr. Full pris er 2 000 kr. Du får mer detaljert informasjon om opplegget et par dager før kurset.

Lunsj ordner du selv.

Velkommen!

Se video fra ett av kursene som har blitt arrangert (YouTube)