Jegerprøven er obligatorisk for deg som vil jakte i Norge, men er også lærerikt om du ønsker mer kunnskap om norsk jaktkultur, jaktmetoder og regler.

Meld meg på

Beskrivelse

Tekna Student og Tekna Ung har arrangert jegerprøvekurs sammen med Trøndelag Harehundklubb (THK) hvert vårsemester i over 10 år, og vi får alltid svært gode tilbakemeldinger på dette kurset. Dersom du vurderer å ta jegerprøven en gang, er dette en glimrende mulighet til å få gjort nettopp det! NB: Dette er påmeldingen for ordinære medlemmer i Tekna.

Kurset er på 9 samlinger (se program). Samling 1, 2, 3 og 4 er obligatoriske, og hvis du er forhindret fra å delta på noen av disse så ta kontakt med instruktøren. Dersom en går glipp av en samling, er det mulig å delta på tilsvarende samlinger med THK på andre kurs de arrangerer.

For samling 5, 6, 7, 8 og 9 er det mulig å ta 2 samlinger som selvstudium om man ønsker – dvs du må møte på minst 3 av disse 5 samlingene. Selvstudium startes fra www.nacl.no.

Betaling og eksamen

Kursavgift er på 1500 kr og betales direkte til Tekna under påmelding. I tillegg kommer det en eksamensavgift 300 kr som må betales seinere. Frist er andre kurskveld!
Dette får du informasjon om på kurset, men registrering gjøres her: www.jegerproveeksamen.no/For-kandidater/. Du få da tilsendt bruker og passord som du må ta med på eksamen!

Eksamen foregår elektronisk. Trondheim kommune har eksamenslokaler i Erling Skakkes gt 40B på Leütenhaven. Du får 50 spørsmål hvor du må ha minst 40 riktige svar på å bestå.  Du får resultatet umiddelbart, og det sendes direkte til Jegerprøveregisteret i Brønnøysund. Har du bestått kan du hente ut ditt Jegeravgiftskort på www.brreg.no eller www.jegerregisteret.no.

Ta med legitimasjon m/personnummer + tilsendt brukernavn og passord på eksamensdagen!

Fravær

Har du fravær på de obligatoriske samlingene må du avtale med instruktøren når du kan ta opp igjen dette.

Er du forhindret fra å delta på eksamen, så avtales også ny dato med instruktøren.

NB!

Det er ditt ansvar å varsle instruktøren ved fravær, uansett årsak. Slutter du på kurset  du få med deg en bekreftelse på hvilke dager du har deltatt på.

Pensum

 • Den nye Jegerprøveboka eller Jegerprøven med NJFF
 • Lovsamling - Lastes ned fra www.thhk.no – Jegerprøven - Kursmateriell
 • Presentasjoner og oppgaver som benyttes under kurset.

Trøndelag Harehundklubb selger ”Den nye Jegerprøveboka” for 350 kr på kurset (veil pris 399). Boka betales kontant eller Vipps. Det er ikke obligatorisk å kjøpe boka, noen velger å gjøre det, andre ikke.

Om kurset

Kurset er på 9 samlinger (se program lenger ned). Samling 1, 2, 3 og 4 er obligatoriske, og hvis du er forhindret fra å delta på noen av disse så ta kontakt med instruktøren. Dersom en går glipp av en samling, er kan det mulig å delta på tilsvarende samlinger med THK på andre kurs de arrangerer.

For samling 5, 6, 7, 8 og 9 er det mulig å ta 2 samlinger som selvstudium om man ønsker – dvs du må møte på minst 3 av disse 5 samlingene. Selvstudium startes fra www.nacl.no.

Eksamensavgift

Kursavgift er på 1500 kr og betales direkte til Tekna ved påmelding. I tillegg kommer det en eksamensavgift 300 kr som må betales senere. Frist er andre kurskveld! Dette får du informasjon om på kurset, men registrering gjøres her: www.jegerproveeksamen.no/For-kandidater/. Du får da tilsendt bruker og passord som du må ta med på eksamen!

Eksamen

Eksamen foregår elektronisk. Trondheim kommune har eksamenslokaler i Erling Skakkes gt 40B på Leütenhaven. Du får 50 spørsmål hvor du må ha minst 40 riktige svar på å bestå.  Du får resultatet umiddelbart, og det sendes direkte til Jegerprøveregisteret i Brønnøysund. Har du bestått kan du hente ut ditt Jegeravgiftskort på www.brreg.no eller www.jegerregisteret.no.

Ta med legitimasjon m/personnummer + tilsendt brukernavn og passord på eksamensdagen!

Fravær

Har du fravær på de obligatoriske samlingene må du avtale med instruktøren når du kan ta opp igjen dette. Er du forhindret fra å delta på eksamen, så avtales også ny dato med instruktøren. NB! Det er ditt ansvar å varsle instruktøren ved fravær, uansett årsak. Slutter du på kurset MÅ du få med deg en bekreftelse på hvilke dager du har deltatt på.

Pensum

 • Den nye Jegerprøveboka eller Jegerprøven med NJFF
 • Lovsamling - Lastes ned fra www.thhk.no – Jegerprøven - Kursmateriell
 • Presentasjoner og oppgaver som benyttes under kurset.

Trøndelag Harehundklubb selger ”Den nye Jegerprøveboka” for 350 kr på kurset (veil pris 399). Boka betales kontant eller Vipps. Det er ikke obligatorisk å kjøpe boka, noen velger å gjøre det, andre ikke.

Program

 • Samling 1 06.02 kl 17:15-20:15: Jakt og holdninger (EL3)
 • Samling 2 13.02 kl 17:15-20:15: Våpen og våpenlovgivning (EL3)
 • Samling 3 --.-- kl --:-- - --:--: Human og sikker jakt i praksis (Skytebane)
 • Samling 4 --.-- kl --:-- - --:--: Skyting med hagle og rifle (Skytebane)
 • Samling 5 20.02 kl 17:15-20:15: Artskunnskap (EL3)
 • Samling 6 27.02 kl 17:15-20:15: Lover og forskrifter (EL3)
 • Samling 7 06.03 kl 17:15-20:15: Jakt og jaktformer (EL3)
 • Samling 8 13.03 kl 17:15-20:15: Ettersøk av skadet vilt (EL3)
 • Samling 9 20.03 kl 17:15-20:15: Håndtering av felt vilt og oppsummering (EL3)
 • Eksamen Trolig 26.03. 20.03 kl 17:30 (Erling Skakkes gt. 40B)

Kursholder er Torbjørn Haugen.

Finn frem:

Kurset er i EL3 alle dager unntatt samling 3 og 4 som er på skytebanen.