7. mars
kl. 18:30–19:30

Er naturlig bedre enn syntetisk eller kunstig? Er kjemikalier dumt? Og bør vi la være å spise ting vi ikke kan uttale navnet på? Bli med på dette interessante foredraget med Sunniva Rose, kjent som kjernefysiker og rosablogger.

Meld meg på

Dette foredraget er en "kjemitime" der disse spørsmålene blir utforsket på en humoristisk og poengtert, men også faglig korrekt måte.

Helt grunnleggende kjemi blir gjennomgått på en måte som alle forstår, og man kan skjønne hvor galt det faktisk kan gå når man lar seg veilede av "naturlig er bedre enn syntetisk"-logikk.

Mange av oss (de fleste?) har en kjemikalieskepsis, og alle som har hengt en stund på et foreldreforum på nett har sett argumentasjonen "ja, men det er i alle fall naturlig, så da kan det ikke være så farlig".

Men det er veldig mange ting som er helt naturlig som kan være svært skadelig, og kjemikalier er dessuten overalt i absolutt alt som finnes. For eksempel en helt vanlig ingrediens, som i aller høyeste grad kan kalles naturlig, og som de fleste av oss spiser daglig, inneholder 67 forskjellige kjemikalier. En av disse kjemikaliene er aceton – altså konsentrert neglelakkfjerner. Du får vite hva denne ingrediensen er i foredraget.

Du kan ta med deg en person til dette foredraget. Oppgi i påmeldingen hvor mange du melder på (maks 2).

Sunniva Rose har doktorgrad i kjernefysikk fra Universitetet i Oslo og hun omtaler seg selv som rosanerd; hun er forskeren med utslått, midjelangt hår, store perleøredobber, rosa lipgloss og 13 cm høye hæler. Les mer om Sunniva Rose på www.athenas.no

Vi anbefaler alle til å ta bybanen, buss, gå eller sykle til Kronstad, da det er vanskelig med å få parkert der.

Velkommen til et interessant foredrag!

Finn frem:

Høgskulen på Kronstad - B115 (Aud2)
  • Sunniva Johanne Rose

    UiO - Fysisk institutt