5.–6. mai
Microsoft Teams, Nettbasert

Teknologiene HTML, CSS og JavaScript er bestanddelene i enhver nettside, og dette er kunnskap som er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet. I dette kurset vil du få en introduksjon til hver av de tre delene, og bli i stand til å skru sammen enkle nettsider.

Meld meg på

Kort fortalt beskriver HTML innholdet du ser på en nettside, CSS bestemmer hvordan innholdet skal se ut og JavaScript lar deg hente innhold fra eksterne tjenester eller knytte en handling til et knappetrykk. Hovedvekten av dette kurset vil dreie seg om HTML & CSS, men du vil også få en liten smakebit av JavaScript. Kurset krever ingen forkunnskaper knyttet til disse teknologiene.

Kurset gjennomføres live begge dager over Microsoft Teams kl. 09:00 - 15:00, med pauser underveis. Undervisningen består av presentasjon, live koding og små oppgaver hvor deltagerene får prøve selv. Deltakere vil få tilsendt alle slides fra presentasjonen i etterkant. Kursholder vil guide deg gjennom oppgaver, og du vil kunne stille muntlige og skriftlige spørsmål underveis.

En uke før kurset vil du få tilsendt instruksjoner for å hva du må installere, samt en liten oppvarmings-oppgave. Det er viktig at man setter av en time eller to til dette i forkant av kurset. Vi forsøker å bistå dersom man skulle få problemer.

Forkunnskaper:

Ingen forkunnskaper nødvendig.

Læringsutbytte:

Introduksjon til HTML
- Strukturen i et HTML-dokument.
- HTML-tags
- Tittel på websiden
- Overskrifter, lister, paragrafer, mv.
- Bilder
Introduksjon til CSS
- Inline og ekstern CSS-styling
- Id- og klasse-attributter
- Bytte tekst, farge og størrelse
- Arv i CSS
- Avstand i og mellom elementer (borders, margins, padding og corners)
Introduksjon til JavaScript
- Variabler
- Funksjoner
- Datatyper
- Gjennomgang av eksempel med mer avansert JavaScript.

Målgruppe:

Kurset er for deg som ønsker å få en introduksjon til HTML, CSS og JavaScript. Kanskje du aldri har programmert før, kanskje du jobber med design, eller kanskje du er en tekniker med mest erfaring fra baksystemer? Det du lærer her er relevant for å forstå hvordan ting henger sammen, og kan fungere som et startpunkt for deg som vil lage egne nettsider og webapplikasjoner. Oppgavene i JavaScript blir laget både med hensyn til de som aldri har programmert før, og de som har litt erfaring fra før.

Skriv ut

Velkommen til nettkurs i HTML, CSS og JavaScript

Husk å være pålogget før kursstart kl. 0900.

09.00 - 15.00

Program dag 1

Gjennomgang av teori, livekoding og oppgaver i HTML. Starter på teori, livekoding og oppgaver i CSS.

09.00 - 15.00

Program dag 2

Fortsetter på teori, livekoding og oppgaver i CSS. Gjennomgang av teori, livekoding og oppgaver i JavaScript. Oppsummering

Praktisk informasjon

Det vil bli lagt inn jevnlige pauser underveis. Lunsjpause kl 11.30-12.00 begge dager.

  • Malin Aandahl

    Programmerer og Teamleder

    NRK

    Malin Aandahl har de siste årene jobbet hos NRK som programmerer og teamleder. Hun har bred erfaring med flere ulike teknologier, og har arbeidet med alt fra brukergrensesnitt til baksystemer. Hun har en mastergrad i informatikk fra Universitetet i Oslo, og har undervist programmering både i nybegynnerkurs og videregående emner.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

IT og tele

Introduksjon til dataanalyse med Python

17. okt.
kl. 09.00–16.00