Vi inviterer til inspirasjonsdag før høstens FIRST Lego League går i gang!

Meld meg på

Beskrivelse

Årets tema er energi, og oppdraget blir offentliggjort 17. september. Før dette vil vi gi dere innblikk i turneringen og inspirasjon til hvordan ditt lag kan gå fram for å løse oppdraget.

Hør fra Strawberry π, laget som har vært med på regional finale i Oslo, skandinavisk finale i Ålesund og verdensfinale i Houston. De forteller om sine erfaringer, hvordan de jobbet de 8 ukene frem mot regional finale, sitt forskningsprosjekt og sine teknologiske løsninger. De vil også snakke om sine opplevelser i skandinavisk finale og verdensfinale.

Etter presentasjonen serverer vi pølser med tilbehør i kantinen utenfor og lagmedlemmene er tilgjengelig for spørsmål og erfaringsutveksling, samt flere av arrangørene av First Lego League. Meld fra i påmelding om det er allergier eller andre hensyn vi må vite om.

Program

  • 11:00 Velkommen
  • 11:10 Strawberry πs erfaringer
  • 12:00 Spørsmål og svar
  • 12:30 Pølser i kantina

Kontaktperson for laget, eller andre voksne, kan melde på flere personer i sitt påmeldingsskjema. Arrangementet passer for ungdom og voksne som skal delta eller er interessert i FIRST Lego League.

Om FIRST Lego League

FIRST Lego League (FLL) er en kunnskaps- og teknologikonkurranse for unge mellom 10 og 16 år, som strekker seg over 8 uker. I løpet av denne perioden skal laget forske på et tema, som fører til et forslag på løsning av en utfordring. Ett eksempel fra siste års turnering var stativer til elsparkesykler i buss. Et annet var å samle opp avrenning av fiskekasser fylt av is under transport. Laget skal også bygge en robot av legoklosser og programmere den til selvkjøring på en bane som inneholder utfordringer med legoinstallasjoner. Robotene skal løse så mange som mulig av utfordringene i løpet av 2,5 minutters kjøring. FLL har årlig blitt arrangert i Skandinavia siden 2000, og i år er det 34 turneringsbyer i Norge og Sverige.

Finn frem:

Adresse: Dronning Maudsgate 15. Møterom: Rhondane/Dovre og kantinen i 1. etasje