23. mai
kl. 17:00–21:00

Hvilke handlinger gjør en reell forskjell for et godt innovasjonsklima? Brettspillet «The Innovation Game» er en involverende og morsom måte å lære å ta riktige, evidensbaserte beslutninger for god innovasjonsledelse.

Meld meg på

Kursdeltagerne deles opp i team som utgjør ledelsen i et nytt fiktivt selskap. I fire runder blir teamet ditt konfrontert med ulike dilemmaer dere må ta stilling til: selskapets klima, team, medarbeidere og prosesser. Men hvilke beslutninger er egentlig, ifølge forskning, de beste for innovasjon? Hva synes du om en ny kaffekrok, et yogarom eller et boblebad på kontoret? Hvis dere tar de riktige beslutningene, vil dere bli belønnet, og vil se selskapet vokse. Etter hver utfordring får dere tilbakemelding om hvorfor deres beslutning var god eller dårlig for innovasjon, eller om det kanskje ikke hadde noe å si. Spillet i sin helhet er basert på forskning. På slutten av spillet reflekterer deltakerne om hva dere lærte og hvordan dere kan bruke det i deres daglige arbeid.

Målet med spillet er å gjøre selskapet ditt så nyskapende som mulig. Når teamet ditt tar de riktige avgjørelsene, vil du motta innovasjonspoeng som du bruke for å utvikle selskapet:

 • Du vil behandle kunnskap på en interaktiv måte, slik at du lærer.
 • Du vil spille 4 runder med 3 utfordringer i hver runde.
 • Du vil oppnå kunnskap og innsikt om hvilke tiltak og beslutninger som har innvirker på innovasjonsevne.

Og alt dette vil du gjøre mens du har det gøy!

På slutten av spillet får deltakerne et notat med høydepunktene fra spillet samt en litteraturliste for videre lesing. Og selvfølgelig får det vinnende laget en ekstra premie ...

Spillet er laget som en spin-off fra Ghent University i Belgia, og brukes i samarbeid med og etter tillatelse fra The Forge (www.theforge.be) ved Geert De Wael (geert@theforge.be ) og Michael Van Damme (michael@theforge.be).

Finn frem:

Ingeniørenes Hus 9. etasje
 • Anne K. Eggen Lervik

  Anne Lervik er utdannet innenfor teknologi, innovasjon, pedagogikk og entreprenørskap. Hun har jobbet i mange år med arbeidslivspolitikk i hovedorganisasjonen Virke med ansvar for kompetanse og entreprenørskap. Hun har jobbet som gründer innenfor konsulentbransjen og ledet utviklingsprosjekter innenfor utdanningen. Anne jobber nå med undervisning i ledelse innenfor høyere yrkesfaglig utdanning på Fagskolen Tinius Olsen, og brenner for entreprenørskap og samarbeid mellom akademia og næringslivet.

 • Ellen Sethov

  Ellen Sethov har i over 20 år jobbet med formidling og kompetanseutvikling innen innovasjon, verdiskaping og entreprenørskap. Gjennom arbeid i utdanning og i skjæringsfeltet mellom akademia og næringsliv har hun opparbeidet seg bred kompetanse om læring og utvikling i ulike miljøer og organisasjoner.

  Ellen underviser i teknologiledelse for ingeniørutdanningene ved OsloMet.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Forskning og innovasjon

Vannbransjens innovasjonskonferanse 2019

25. apr.
kl. 09:00–17:00

Forskning og innovasjon

Studentøkonomi – Danske Bank

25. apr.
kl. 16:30–19:00

Research and innovation

Breakfast meeting: Technology and ethics

May 9
08:00–10:00