Slank effektivitet – slik fjernet de frustrasjon og konflikt fra laben

I nedgangstid slanket Mapei arbeidsmetodene sine. Nå er laben mer effektiv enn noen gang.

– Mye frustrasjon og mindre effektivitet. Hverdagen var mye mindre systematisk da, husker leder for kvalitetskontroll i Mapei AS, Federica Mudu.

Firmaet er en ledende norsk leverandør av lim, fugemasser og andre kjemiske produkter til byggebransjen. Det er god kok på laboratoriet, der testes alle produksjonspartiene og de fleste råvarene som brukes til å utvikle Mapeis produkter. Hver uke analyserer de mellom 200-300 prøver, og da sier det seg selv at Mudu og de åtte andre på Mapei-laben må jobbe effektivt.

– Vi jobber med svært høyt tempo ettersom lageret venter på godkjenning fra oss før varene kan leveres til kundene.

Hvordan snudde de skuta? Jo, de implementerte lean i laboratoriearbeidet. Denne omstillingen kan du høre mer om under Labdrift 2017 - møteplassen for laboratorieledere og andre ansvarlige for labdrift, 28.-29. november på Scandic Oslo Airport, Gardermoen.

«Det er i motbakke det går opp»

– Før vi begynte å jobbe systematisk med lean, brukte vi mer tid på å finne frem det nødvendige utstyret fra gang til gang. Dette førte til en del frustrasjon og konflikt blant medarbeiderne. I tillegg måtte vi også sette av dager til storvask og opprydding på laben, forteller Federica Mudu.

Noe måtte gjøres, og i 2009, i kjølvannet av finanskrisen, begynte de implementeringen av lean som produksjonsmetode.

– Vi ville bruke nedgangstiden til å forbedre oss, og dermed stå sterkere når oppgangstiden kom, fastslår Mudu.

Målet var å bruke mindre tid og ressurser til å produsere mer.

Seiri, seiton, seiso, seiketsu, shitsuke

Begrepet «lean» ble popularisert på 1990-tallet i den bestselgende boken «The Machine that Changed the World» som tar for seg produksjonsprosessene i bilindustrien. Boken trekker frem arbeidsmetodene i japanske Toyota som den første rene lean-produksjonen.

Ifølge Lean Communications resulterte Toyotas systematiske produktflyt i «lave kostnader, stor variantbredde, høy kvalitet og veldig rask omløpstid - dette som respons til kundenes ønsker og behov».

Faglig leder Jørn Tøien i Lean Communications kommer også til Labdrift 2017 for å forklare hvordan du kommer i gang med lean-prosesser på laboratoriet ditt.

Som hos Toyota i etterkrigstidens Japan, gjorde lean underverker for effektiviteten på Mapei-laboratoriet. Spesielt lean-konseptet «5S» har vært til stor hjelp. Det tar utgangspunkt i fem japanske ord: Seiri, seiton, seiso, seiketsu, og shitsuke.

Like forståelig som menyen på en fancy sushi restaurant? Heldigvis lar de seg oversette til norsk: Sortere, systematisere, skinne, standardisere og sikre den nye standarden.

Dette handler enkelt og greit om orden og ryddighet!

Enklere å arbeide, enklere å lære bort

De ansatte ved Mapei-labben startet med opprydding og systematisering av forbruksmateriell, og deretter ommøblerte de benker og utstyr mer hensiktsmessig. I roligere perioder satt de av ressurser til å ferdigstille prosjekter.

Lederen for kvalitetskontroll Federica Mudu mener at arbeidsoppgavene er blitt enklere og mer effektive å utføre etter lean-omstillingen. Det kommer også godt med når nye medarbeidere skal læres opp.

– Det vil alltid være noen som syns at lean er komplisert og vanskelig å forholde seg til, spesielt i oppstartsfasen. Vi ble avhengige av at noen var villige til å gi litt ekstra. Da så vi at tvilerne etter hvert også så at forbedringsarbeid gir resultater, forteller Mudu.

Men er dette noe for deg og laboratoriet ditt? Lean-entusiaster mener at smidige og effektive arbeidsmetoder passer til enhver arbeidsplass. Og tema for Labdrift 2017-konferansen er nettopp ting alle laboratorier har til felles, uavhengig av industri, bransje og fagfelt.

Foruten forbedring av prosesser, blir det også faglig påfyll hva gjelder rutiner for kvalitetssikring og HMS.

Fra Arbeidstilsynet i Oslo, kommer sjefsingeniør Gry Elisabeth Bråten Koller med konkrete tips og råd til hvordan laben din kan forberedes for tilsyn. Det blir også et dybdeforedrag med psykologspesialist i Bjørnson AS, Ane Johnsen Lien, om å bygge tillit på arbeidsplassen. Lien vil gi deg råd til hvordan du kan motivere dine medarbeidere til å prestere sitt ytterste.

– Innholdet på seminaret er aktuelt på tvers av ulike bransjer og industrier, og det blir mange inspirerende foredrag og case-presentasjoner, mener prosjektleder Kristin Austrheim i Tekna. Hun ser på det som en glimrende mulighet til å utveksle erfaringer og invitere til faglige diskusjoner med deltakere fra industri, helse og forskning.

Federica Mudu er en av foredragsholderne og hun ser frem til å dele suksessoppskriften fra Mapei.

– Lean- og 5S-arbeidet har gjort at vi kan utføre flere tester samtidig da alt vi trenger er på plass. Laben er ekstremt ren og ryddig og det jo veldig positivt for HMS og trivsel, sier Mudu entusiastisk.

– Alle liker å jobbe i et rent og ryddig miljø!

Publisert: 23. oktober 2017