8. mai
kl. 09:00–11:00

Hva kan posisjonsdata fra mobiler si om bevegelsesmønstre i befolkningen? Hva kan slik innsikt brukes til, og hvordan ivaretas personvernet?

Meld meg på

Data fra mobilnettet gjør det mulig å kartlegge bevegelsesmønstre i befolkningen. Dette kan bli et viktig verktøy for å planlegge transport og infrastruktur – med potensielt store miljøgevinster.

På dette frokostmøtet vil Telenor, Telia og Maptrends gi oss en bedre forståelse av teknologien og markedet for human mobility data.

Du får høre:

 • Natanja Weist, Telenor: Big Data og Mobility Analytics: Hva kan vi lære av menneskelige bevegelsesmønstre?
  Hva om du visste hvordan alle mennesker i Norge beveger seg gjennom en uke, en måned eller et år? Hvor mange bedre beslutninger kunne du tatt da? Her får du høre om noen av de utfordringene som er allerede er løst ved hjelp av data om menneskers bevegelsesmønstre.
 • Tom Henriksen, Telia: Bevegelsesmønstre fra mobilnettverksdata skaper smartere og mer bærekraftige lokalsamfunn
  Behovet for å basere beslutninger på pålitelige data har aldri vært større enn i dag. Innenfor områder som offentlig transport og byplanlegging blir tjenester og fasiliteter mer effektive og relevante når de utvikles på grunnlag av virkelige behov og pålitelige analyser av bevegelsesmønstre.
 • Inge Grini, Maptrends: Presisjonsalgoritmer til nytte for samfunnet
  Hvordan kan eksperimenter med avanserte metoder, utvikling av algoritmer og sammenstilling med andre data – med personvern som viktig premiss – gjøre det mulig å få fordypet innsikt og nytteverdi av mobilitetsdata? Her får du presentert noen av de siste oppdagelsene.

Vi serverer frokost fra kl. 08.30, og selve møtet starter kl. 09.00. Møtet er gratis og åpent for alle. Inviter gjerne med venner og kollegaer (de må melde seg på separat).

Streaming

Følg med LIVE fra kl. 09.00 (lenke kommer senere). Du trenger ikke melde deg på for å se streamingen.

Møtet arrangeres av det faglige nettverket Tekna Big Data. Som Tekna-medlem er det gratis og uforpliktende å bli med i våre faglige nettverk.

Finn frem:

Adresse: Kronprinsensgate 17, Rom: Tekna Studio, 4. etg
 • Natanja Weist

  Business Developer Mobility Analytics

  Telenor ASA Avd Hovedkontor Fornebu

  Natanja Weist jobber med kommersialisering av nye tjenester innen big data for Telenor. Tjenesten Mobility Analytics, som gir innsikt i menneskers bevegelsesmønster basert på mobilnettverket, har hun vær en del av siden oppstarten. Hun brenner for å forenkle verden ved hjelp av teknologi og hjelpe kunder med innsikt.

 • Tom Henriksen

  Crowd Insights Business Development Manager

  Telia Norge AS Telia Avd Sandakerveien Oslo

  Tom Henriksen is responsible for driving the Norwegian customer and business development for Crowd Insights, using Telia's huge data assets as foundation for a new, big data based business. He loves working with customer driven entrepreneurship, new value proposition and business models, learn/fail/scale fast in a corporate and multi-national context.

 • Inge Grini

  Daglig leder

  Nextbridge Analytics AS

  Inge Grini er styremedlem i Maptrends AS og daglig leder i NextBridge Analytics AS. Han er dedikert til Big Data Analytics og IoT-basert teknologi, og har gjennom disse selskaperne som mål å øke innovasjonen i Norge og være partner i innovasjonsprosjekter.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

IT og tele

Excel Power Pivot

27. mars
kl. 09:30–16:00

IT og tele

Jobb smartere i Outlook

2. apr.
kl. 09:30–16:00