22. sep.
kl. 17.00–20.00

Historiefortelling er en svært effektiv formidlingsform. I stedet for å bombardere dine tilhørere med grafer og tall kan du gjennom dette kurset lære deg fortellingens kunst.

Meld meg på

Bli med på et spennende og øyeåpnende kurs om hvordan du kan bruke historiefortelling som kommunikasjonsverktøy. Kurset finner sted på Thon Hotel Arendal i Arendal sentrum.

Siden tidenes morgen har vi skapt felles forståelse og mening gjennom å fortelle historier. Kultur, kunnskap, erfaringer og verdier har gått i arv gjennom historiene våre. I dag brukes historiefortelling overraskende lite. I stedet bombarderes vi med presentasjoner, planer, grafer, tall og mengder med ord.

Fortellingen er en effektiv formidlingsform: Den vekker oppmerksomhet, skaper forståelse, og gjør det enkelt å huske. Historier fargelegger og forsterker budskapene dine. Eksemplene trumfer fakta.

Målet er ikke å ta på seg en rolle eller å forkaste alt du gjør i dag, men å kunne flette gode historier og eksempler inn i budskapet ditt på en naturlig måte. En god historie vil gi enhver presentasjon et løft, og vil gi deg større påvirknings- og gjennomslagskraft i formidlerrollen.

Læringsmål

  • Hvordan du finner den egnede historien

  • Tre ting du må tenke på før du begynner

  • Strukturen i en god historie

  • Å bruke detaljer og dialog for å skape variasjon og spenning

  • Språklige triks for å fargelegge historien og få folk til å huske budskapet

For deg som ønsker en matbit før kurset serveres Lasagne i frokostsalen i toppetasjen på hotellet fra klokken 16.15. Selve kurset starter klokken 17.00.

Om foredragsholder Vibeke Holtskog

Holtskog er utdannet språklærer, og har videreutdanning innen retorikk, kommunikasjon og ledelse. Hun har jobbet med kommunikasjon og formidling i hele sitt yrkesaktive liv, og hun er brennende opptatt av å hjelpe mennesker til å lykkes med sine små og store formidlingsoppgaver.

  • Vibeke Holtskog

    Daglig leder

    Holtskog AS