Hersketeknikker flytter makt. De kan være nyttige, men også nådeløse. Uansett kan det være lurt å kjenne til dem – enten du vil vite om du bevisst/ubevisst bruker dem selv, eller om du vil beskytte deg mot dem.

Meld meg på

Tekna Student NMBU inviterer til et spennende foredrag om hersketeknikker med Sigrid Sollund og Marie Louise Sunde.

Sigrid Sollund har lenge jobbet som programleder i NRK Dagsnytt atten. Hun har tatt med seg erfaringene fra jobben sin der og skrevet boka "Hersketeknikker – nyttige og nådeløse".

I dette foredraget ser Sigrid nærmere på hersketeknikkene som dukker opp på mange av livets arenaer – på arbeidsplassen, i hjemmet og blant venner. Hør hvordan hersketeknikkene virker, hvordan man kan kjenne dem igjen og forsvare seg mot dem.

Marie Louise Sunde har doktorgrad i kirurgi, og godt kjent med utfordringene kvinner møter i mannsdominerte yrker. Hør om hennes erfaringer denne kvelden.

Arrangementet er åpent for alle, så ta med deg en venn eller flere. Husk at dere må melde dere på for å få plass.

Program (Det kan komme justeringer på tidspunkt)

 • 18:00 - Dørene åpner, og vi serverer lette forfriskninger. Her kan du bli bedre kjent med Tekna, og få oversikt over alle fordelene til deg som er medlem
 • 19:00 - Sigrid Sollund holder sitt foredrag, som varer i ca. 45 ,im
 • 19.45 - Marie Louise Sunde holder sitt foredrag, som varer i ca 45 min.

Velkommen til et lærerikt foredrag!

Ønsker du å bli medlem i Tekna – meld deg inn her for mange gode tilbud og arrangementer

Finn frem:

Festsalen (U215), Urbygningen
 • Sigrid Sollund

  Programleder Dagsnytt 18

  Sigrid Sollund er programleder i NRKs debattprogram Dagsnytt 18 og observerer daglig bruk av hersketeknikker. Erfaringene herfra har hun tatt med seg videre og skrevet boka "Hersketeknikker – nyttige og nådeløse", med eksempler på hersketeknikker brukt på arbeidsplassen, i parforholdet, mellom foresatte og barn, i forhandlinger og venneflokken. 

  Les mer om boka på Kagge forlags nettsider.

  I dette foredraget ser Sigrid nærmere på disse hersketeknikkene som dukker opp på så mange av livets arenaer – på arbeidsplassen, i hjemmet og blant venner. Hør hvordan hersketeknikkene virker, hvordan man kan kjenne dem igjen og forsvare seg mot dem. 

 • Marie Louise Sunde

  Initiativtakeren bak HunSpanderer.

  Marie Louise Sunde er en av initiativtakerne bak HunSpanderer. De adresserer ubevisste kjønnsstereotypier og diskriminering i samfunnet. Kampanjen deres #HunSpanderer/#ShesGotThis ble blant annet invitert av FN til New York, for å prate om kampanjen og sette et spennende og dagsaktuelt tema på dagsorden.

  Som utdannet lege vet også Marie Louise et og annet om hersketeknikker i et mannsdominert yrke. Hun har inspirert mange, og vil nok også inspirere oss!