15. okt.
kl. 10:00–12:00

Norge står midt i en stor, strategisk satsning på hav. Vår evne til å balansere bevaring og bruk, basert på kunnskap og helhetstenking, har vært og er selve bærebjelken for vår velferdsutvikling knyttet til havet. Basert på lokale perspektiver fra Trondheim ønsker Senter for hav og arktis å løfte utfordringer og muligheter for framtidig verdiskapning langs kysten på den nasjonale agendaen.   

Meld meg på

Beskrivelse

Trondheim er et kraftsentrum for banebrytende havteknologi:

  • havteknologi som skal bidra til å løse klima- og miljøutfordringer
  • gi mer bærekraftig høsting av havet
  • skape nye inntekter for et AS Norge i omstilling

Så, hva er siste nytt?

Hvordan skal teknologien gi effektiv utnyttelse av havets ressurser, uten å kompromisse med dets helse? Kan de teknologiske nyvinningene innføres i stor skala, og teknologikompetanse overføres mellom havnæringene? Finnes overhode noen skjær i sjøen?

Innovasjonsleder Kjell Olav Skjølsvik i NTNU Oceans og utviklingssjef Hege Hammersland-White i Deep Vision er noen av dem som skal holde spennende innlegg før debatten går i gang.

I panelet sitter blant annet regiondirektør Tord Lien i NHO Trøndelag og fiskeripolitisk talsperson Toine C. Sannes i Miljøpartiet De Grønne. Moderator er Per Anders Todal, forfatter av Havlandet og journalist i Dag og Tid.

Meld deg på via Facebook-arrangementet >>. Her vi du også finne fortløpende oppdateringer om innledere, debattpanel og program.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vi byr på lunsj og en hyggelig formiddag med havprat. Tips gjerne også bekjente som kan ha interesse av dette.

Dette arrangementet er del av konseptet Kystpuls fra Senter for hav og Arktis. I 2019 reiser vi norskekysten fra nord til sør for å skape den nære samtalen om hvordan vi skal leve av havet – nå og i framtiden.