24. jan.
kl. 17:00–20:00

Dette kurset er et todelt kurs som først tar for seg hvordan håndverksøl blir laget før det så går over til en ølsmaking

Meld meg på

Beskrivelse

Første del blir holdt av Pål Rolfsen som er sjefsbrygger for Monkey Brew - et av Norges høyest rangerte bryggerier. Med et oppsett i kjelleren vil han demonstrere de forskjellige stegene i bryggeprosessen, samt vise noen teknikker som er mer særegne Monkey Brew.

Etter kurset vil det bli servert pizza på Habitat før det glir over i en ølsmaking veiledet av Simon Appelblad eller Marie Selnes. De vil fokusere på bredden i ølverden fra lyse pale ales til mørtke imperial stouter. Her blir man bedre kjent med det historiske opphavet til øltypene og hvorfor de smaker som de smaker. Det kan og tenkes at det tas frem noen eksklusive flasker fra kjelleren…

Monkey Brew er et Trondheimsbasert, kvalitetsbevisst bryggeri som fokuserer på moderne øltyper. De har vært rangert blant Norges beste bryggerier siden de startet i 2015 på untappd.com som er verdens største ølrangeringssystem. I påvente av oppstart av eget større brygghus på Nyhavna i første kvartal av 2019 foregår bryggingen i kjelleren på Habitat samt leid kapasitet på Klostergården og Graff Brygghus.