Tekna Tromsø inviterer til guidet kveldstur i botanisk hage. På turen får du vite mer arktiske planter av botaniker, Martin Hajman, og geolog, Carly Faber, vil fortelle hva som er så spesielt ved området hvor botanisk hage ligger.

Meld meg på

Beskrivelse

Forventer du et parklandskap med store trær og planter i bed og store veksthusanlegg? Tenk om igjen. Her får du i stedet det ene steinlandskapet etter det andre, laget av naturlige, svære steinblokker med kartlav og naturlige overflater. Mellom disse står små og fargerike arktiske arter og planter fra alpine og kalde strøk i hele verden. De naturlige habitatene etterlignes, slik at du kan bøye deg ned og føle at du er i Sør-Amerika.

Hagen har 28 temasamlinger. Ifølge tilreisende internasjonale eksperter er områdene for sildre-, søterot- og primulafamiliene, Arktis, Himalaya, det sørligste Sør-Amerika, og planter fra gamle nord-norske hager, spesielt imponerende. Mange arter kan du ikke se i andre hager. Selv i Tromsø har de fleste av dem det for varmt!

Bli med på spennende vandring med botaniker Martin Hajman, og lær mer om planter i arktisk klima. Med på turen er også geolog og forsker, Dr. Carly Faber. Hun tok Phd ved UiT om nordnorsk berggrunn, og vil kunne fortelle litt mer om det geologiske skillet, hvor botanisk hage ligger og Tverrforbindelsen går i dag.

Oppmøtested er ved Hansine Hansens Kafé i det gamle huset fra 1850.

Les mer på nettsiden til botanisk hage

Foto: Tromsø arktisk-alpine botaniske hage

Finn frem:

Oppmøte ved Hansine Hansens Kafé i det gamle huset fra 1850