Havpadling er en fritidsaktivitet som egner seg for de aller fleste, uavhengig av kjønn og alder. Likevel er det viktig at man lærer seg grunnleggende sikkerhet før man legger ut på egen hånd. Kurset går over 2 kvelder fra kl 1700 til kl 2200 (begge dager)

Meld meg på

Beskrivelse

Utover grundig gjennomgang og trening på forskjellige redningsteknikker er målsettingen at du skal lære rett padleteknikk, og lære å manøvrere kajakken på en sikker og effektiv måte. Dette er viktig blant annet for å unngå belastningsskader.

Vi vil også lære deg forskjellige «støtte-tak», det vil si måter du kan bruke åren på for å unngå å velte – for eksempel i høy sjø.

Videre vil du få instruksjon i forøvelser til eskimorulle, samt mye mer. Vi bestreber oss på å gi deg en sikker og positiv padleopplevelse.

Etter kurset får du "våttkort-sertifikat".

Nødvendig utstyr

På kurset får du låne havkajakk med alt nødvendig utstyr; tørrdrakt, hette og våtsko.

Deltakerne må selv ha varmt undertøy (ull eller fleece), votter, lue og ekstra skifte. Det å holde seg varm er en forutsetning for effektiv og behagelig opplæring.

Påkledning:

Ta på 2 lag med ull, eller ett lag med ull og ett lag med fleece både oppe og nede. Altså godt med klær. Dette til å ha på under tørrdrakten, som dere får låne hos kursholderne. De har også sko, hansker og hette til at ha på når dere skal padle. Ta også med en lue og en boblejakke, som dere har på, når dere er på land. Alt forgår ute.

Annet: Ta med en plastsekk eller en balje, da du skal ha tørrdrakten med hjem mandag kveld for å tørke den til tirsdagen. Du må ha med en matpakke og noe varmt å drikke.

Oppmøtested:

Padlekurs.no sitt gule naust i Sjølundfjæra nedenfor Plantasjen. Her holder også Tromsø Havpadleklubb til.

NB! Begrenset med plasser!