30. sep.
kl. 18:00–19:30

Alle interesserte inviteres til foredrag med Sigrid Bratlie! Det handler om mulighetene bioteknologien nå gir oss og spørsmålene det reiser. Er unnfangelse, aldring og død egentlig tekniske utfordringer som vi er i ferd med å løse? Hva betyr det for deg, og for oss som samfunn, når biologien vår kan hackes og vi selv kan skrive livets manus?

Meld meg på

I dette foredraget får du:

  • Kræsjkurs om din egen biologi – hvordan du ble til, hvordan du fungerer, og hva som skjer når du blir gammel.

  • Innføring i hvordan bioteknologi kan brukes til å overstyre og forbedre biologien – hvordan du kan få hjelp til å få egne friske barn, hvordan du kan tilpasse livsstil til egen biologi, hvordan vi kan forebygge og behandle sykdom, og hvordan vi kan dytte på grensene for hvor lenge det er mulig å leve.

  • Refleksjoner rundt de store spørsmålene – Kan vi løsrive hele reproduksjonen vår fra menneskekroppen? Blir designerbabyen en virkelighet? Hvor mye vil du vite om dine genetiske forutsetninger, og ønsker du å endre på dem hvis du kan? Ønsker du å leve i århundrer, og er det bærekraftig for samfunnet? Hvilket ansvar har vi når mulighetene blir grenseløse og de etiske utfordringene står i kø?

Foredragsholderen Sigrid Bratlie tar med sin nye bok "Fremtidsmennesket" til signering. Enkel servering fra kl. 17:30. Foredraget starter 18:00 og varer i en time fulgt av anledning til spørsmål og diskusjon.

Arrangementet er åpent for alle interesserte - alle melder seg på individuelt.

  • Sigrid Bratlie

    Strategisk rådgiver

    Kreftforeningen

    Sigrid Bratlie har en PhD i molekylærbiologi fra Institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet i Oslo. Arbeidet ble tildelt H.M. Kongens Gullmedalje i 2015. Hun har jobbet i Bioteknologirådet og er nå spesialrådgiver i Kreftforeningen og i Norsk Landbrukssamvirke.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Miljø- og biovitenskap

Norsk algekonferanse 2021

14. okt.
kl. 09:00–16:00

Miljø- og biovitenskap

Labdrift 2021

Miljø- og biovitenskap

Frisk Fisk 2022