9. sep. 2019–31. mai 2020

Mattekurs med eksperimenter viser barn på 5. – 6. trinn hvordan de kan lære matte på en annerledes måte. Gjennom en praktisk og leken tilnærming opplever barn mestring, forståelse og utvikler nye læreteknikker.

Meld meg på

Beskrivelse

Tekna og Forskerfabrikken er samarbeidspartnere på mange ulike aktiviteter gjennom året.

Med "Mattekurs med eksperimenter" for barn på 5. – 6. trinn kan barna lære matte på en annerledes måte! Kurset går én gang i uka og starter i november og deretter i mars. Barn som går i 7. klasse og har store utfordringer i matte, kan også meldes på kursene.

Mange barn gruer seg til mattetimen, de har gitt opp leksene og føler at de ikke strekker til. Gjennom dette kurset viser Forskerfabrikken barna at matte er gøy. Kurset kombinerer matte med naturfag slik at deltakerne opplever spenning og får pirret nysgjerrigheten.

På hvert kurs er det plass til kun 6-12 barn som blir fulgt opp av en dyktig kursleder og en assistent. Barna og foresatte vil få en individuell oppfølging. Alle kurslederne har pedagogikk og matematikk i fagkretsen, de brenner for formidling av naturfag og har gjennomgått kurs hos Forskerfabrikken.

Mattekursene går en gang i året, er likt hvert år, og består av to deler:

Pluss og minus” – oppstart i november

På kurset ”Pluss og minus” får barna en generell matematikkforståelse ved å trene på pluss, minus og tallfølelse. Kurset består av 11 kurskvelder og har oppstart i november.

“Gange og dele” – oppstart i mars

På kurset ”Gange og dele” trener vi på prosentregning, brøk og desimaltall. I tillegg øver barna på de to regnemåtene gange og dele. Kurset består av 11 kurskvelder og har oppstart i mars.

For å få best læringsutbytte og naturlig progresjon oppfordrer vi til å delta på begge kursene. For å være garantert plass på begge kurs bør dere sikre dere plass tidlig. Det er mulig å melde seg på kun ett av kursene dersom barnet ditt trenger ekstra trening i ett tema.

Mattekursene går en gang i året og er likt hvert år.

Finn kurs nær deg på forskerfabrikken.no