7. des.
kl. 19:30–20:30

De senere årene har vi sett et økende behov for informasjon og kompetanse rundt dataspill for foreldre. Få informasjon og råd om blant annet barn og dataspill, tiltak som finnes, pengebruk i spill og hva aldersgrensene på spill egentlig betyr.

Meld meg på

Beskrivelse

Medietilsynet gir råd til befolkningen om barn og deres mediebruk basert på statistikk som innhentes regelmessig. Gjennom Handlingsplanen mot spilleproblemer jobber Medietilsynet i samarbeid med andre myndigheter med tiltak som skal gjøre at færrest mulig får problemer med dataspill, at det skal være mulig å få hjelp for de som trenger det, og at foreldre selv skal kunne løse sin families utfordringer på best mulig måte. Mye har skjedd på feltet de siste ti årene, og det er tydelig at det er en kløft mellom barn og foreldre når det kommer til dataspill som aktivitet.

Om foredragsholderen

Beate Våje har 20 års erfaring fra mediebransjen, inkludert noen år som spilldesigner i Funcom. Har selv spilt spill siden PacMan og Donkey Kong, og er nå gamer-mamma til tenåring

Om gjennomføring

Høsten 2021 håper vi det vil være mulig med fysisk oppmøte i kombinasjon med streaming. Seminaret vil da gjennomføres i Forskningsparken. Vi følger de til en hver tid gjeldende smittevernregler. Nærmere informasjon kommer.

Om Foreldreprat x Tech nights

Tekna er brennende opptatt av hvordan vi kan oppmuntre barna våre til å dyrke nysgjerrighet, være tålmodige i møte med utfordringer og la seg begeistre av læring. I webinarserien Foreldreprat x Tech nights tar vi opp spørsmål rundt teknologi, skjermbruk og sosiale medier hos barn i barneskolealder. Vi mener at foreldre trenger mer informasjon om hva slags teknologi og hvilken programvare barna våre møter både i og utenfor skolen. Denne foredragsserien er primært lagt opp for foreldre med barn i barneskolen, fra 1.-7. trinn.

Les mer her!

Samarbeidspartnere

  • Forskningsparken/Oslo science park
  • SINTEF
  • Universitetet i Oslo

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Realfag og utdanning

Geolab for barn fra 10 til 12 år

25. sep.
kl. 16:00–18:30

Realfag og utdanning

Høstens skumleste byvandring

24. okt.
kl. 18:55–20:30
Ilen kirke, TRONDHEIM

Realfag og utdanning

Lærerprat: Fra student til lektor

2. nov.
kl. 18:30–19:30