7. sep.
kl. 19:30–20:30
Streaming, VIDEO

Vil du gjerne kode med barna, men vokste opp uten en Commodore 64 på rommet? Fortvil ikke! Nordic Semiconductor kommer på besøk og setter foreldre i gang med enkel koding.

Meld meg på

Beskrivelse

På webinaret bruker vi micro:bit, en liten og populær norskutviklet datamaskin på 5x5 cm med mye spennende funksjonalitet, sensorer og et enkelt programmeringsspråk som gjør det lett å komme i gang med morsomme prosjekter som roboter, blinkende lys på skolesekker, bevegelsesalarmer og selvbyggede digitale musikkinstrumenter.

Foreldrene tar med egen laptop for en hands-on introduksjon. Mot slutten av foredraget gir vi også informasjon om andre plattformer for programmering for voksne og barn, samt informasjon om kodetilbud på AKS og i Kodeklubben ved Korsvoll skole.

Om foredragsholder

Eirik Midttun har jobbet hos Nordic Semiconductor i til sammen 12 år, hovedsakelig med programvareutvikling for små trådløse dingser med batteri. Høydepunktet i den karrieren var så klart å få være med å utvikle BBC micro:bit, for så hjelpe til med å introdusere den til Norge.

Om Foreldreprat x Tech nights

Tekna er brennende opptatt av hvordan vi kan oppmuntre barna våre til å dyrke nysgjerrighet, være tålmodige i møte med utfordringer og la seg begeistre av læring. I webinarserien Foreldreprat x Tech nights tar vi opp spørsmål rundt teknologi, skjermbruk og sosiale medier hos barn i barneskolealder. Vi mener at foreldre trenger mer informasjon om hva slags teknologi og hvilken programvare barna våre møter både i og utenfor skolen. Denne foredragsserien er primært lagt opp for foreldre med barn i barneskolen, fra 1.-7. trinn.

Les mer her!

Samarbeidspartnere

  • Forskningsparken/Oslo science park
  • SINTEF
  • Universitetet i Oslo