Velkommen til Faglig årsmøte og fellessamling 10.-11. februar 2023! Også i år kombinerer vi årsmøtet med en inspirerende samling med studentene og lokalavdelingene. Polfarer Børge Ousland, og journalist og programleder Erik Aasheim kommer, kommer du?

Meld meg på

Teknas Fagutvalg har gleden av å invitere til faglig årsmøte og fellessamling med Tekna student, Tekna avdeling og Tekna ung på Lily Country Club.

Hva skal skje denne helgen

 • På fredag samles tillitsvalgte fra faglige nettverk, tilknyttede foreninger, avdelingsfagråd og gjester til Faglig Årsmøte 2023. Du finner mer informasjon om programmet, og om den formelle delen av faglig årsmøte, i fanene på denne siden.
 • Fredag kveld slår vi oss sammen med studentene, avdelingene og Tekna ung - og lager en skikkelig fest!
 • På lørdagen er vi også alle samlet og dere skal få føle på kroppen at det å være en del av Tekna, - ja det er verdens beste tidsfordriv!

Fellessamlingen lørdag

Vi skal sammen dykke ned i noen av de virkelig store dilemmaene knyttet til bærekraft: energiforsyning, klimautslipp, globale eller lokale løsninger, naturvern og mye mer. For hva er det egentlig som gjør dette så vanskelig? Og hvordan kan vi som Tekna-medlemmer bidra?

Du vil få møte

 • Erik Aasheim – Programleder
 • Børge Ousland – Polfarer
 • Nina Jensen – CEO REV Ocean
 • Mette Eriksen – Generalsekretær i Polyteknisk forening
 • Kim Allgott – Statnett og Teknas valgkomite
 • Sigurd Sagen Vildåsen – SINTEF og Teknas hovedstyre

Dilemmaer vi skal ta opp

 • Når vi vet hva klimagassutslippene gjør med kloden vår, hvorfor klarer vi ikke å redusere utslippene? Hvor stopper det opp?
 • Hvis vi hadde stoppet med all olje og gassvirksomhet - hvilke konsekvenser ville det fått (både nasjonalt og internasjonalt, økonomisk og for folk i Norge og utlandet)?
 • Når vi vet hvor viktig naturmangfold er, hvorfor bygger vi fortsatt ned sårbar natur?
 • Kan vi klare å brødfø verdens befolkning og levere nok fornybar energi uten inngrep i sårbare naturområder?

Confession Box

Teknas markedsavdeling trenger deg! De er til stede med en grønn boks som kalles Confession box, og vil stille deg noen spørsmål. Bli med!

Vel møtt til en god og inspirerende start på Tekna-året og Faglig årsmøte 2023!

Skriv ut

Fredag 10. februar

12.00 - 13.00

Registrering og lunsj

13.00 - 18.00

Faglig årsmøte 2023

19.00 - 20.00

Aperitif og kick-off fellessamling

20.00 - 23.00

Festmiddag fag, avdeling og student

Lørdag 11. februar

09.00 - 12.00

Fellesprogram: Bærekraft

I denne sesjonen møter du

 • Polfarer Børge Ousland

 • Generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang

 • CEO i REV Ocean, Nina Jensen

 • Generalsekretær i Polyteknisk forening, Mette Eriksen

 • Seniorrådgiver i Statnett, skribent i TU, og medlem av Teknas valgkomité, Kim Allgott

 • Seniorforsker ved SINTEF og representant i Teknas Hovedstyre, Sigurd Sagen Vildåsen

Gjennom en sofasamtale mellom disse, skal vi utfordre og ta opp ulike dilemma innen naturforvaltning, løsninger, politikk og forbrukeratferd. Vi går fra det helt overordnede, via politikken og løsningene, til individnivået, og hvilken rolle vi som Tekna-medlemmer og Tekna som organisasjon spiller.

Sesjonen ledes av programleder og journalist Erik Aasheim.

12.00 - 13.00

Lunsj og avreise

Faglig årsmøte gjennomføres fredag 10. februar. Årsmøtet skal behandle faglig årsrapport, foreningspolitiske saker, behandle og vedta prioriterte oppgaver, samt velge Fagutvalg, R-møterepresentanter inkl. vararepresentanter, og fagutvalgets valgkomite.

Sakspapirer til faglig årsmøte
Sakspapirene til faglig årsmøte finner du her. Du finner også alle saksdokumentene i møtesystemet GoPlenum, som du vil få tilgang til når årsmøtet nærmer seg. Mer informasjon om GoPlenum og den digitale gjennomføringen av møtet finner du under fanen Praktisk informasjon.

Faglig årsrapport
Faglig årsrapport er fagsidens beretning fra året som har gått. Faglig årsrapport kan du finne her.

Hvem kan melde seg på?
Faglig årsmøtet og fellessamlingen er for representanter fra fagsidens grunnorganisasjon; fagnettverk, avdelingsfagråd og tilknyttende foreninger. Antall deltakere som kan stille fra hver gruppering bestemmes av vedtektene til Faglig årsmøte og baserer seg på grupperingens medlemstall ved årsskiftet. Her finner du oversikten basert på medlemmer per gruppering.*

I tillegg til representanter fra fagnettverk, avdelingsfagråd og tilknyttende foreninger, er følgende invitert. Hovedstyret og Fagutvalgets valgkomite, Leder i Lønns- og interesseutvalget, Studentutvalget og Avdelingsutvalget, R-møtets valgkomite og Teknas kontrollkomite. Sekretariatsansvarlige for de respektive representanter og møtedeltakere. Fagutvalget er vertskap for møtet.

Gruppene avgjør hvem de ønsker skal delta. Representantene melder seg selv på faglig årsmøte. Fristen for påmelding har nå gått ut.

* Representasjonen skal bestemmes av medlemstall pr 31.12. Blir det endringer, får de gruppene det gjelder beskjed.

Her finner du vedtektene til faglig årsmøte 

Informasjon om møtesystemet GoPlenum
For at du som deltaker skal kunne tegne deg på en talerliste, komme med skriftlige innlegg og delta i voteringer bruker vi et program som heter GoPlenum. Det kan du ha på mobiltelefonen, som en app eller bruke i en nettleser på din pc. Det gir best opplevelse om man bruker den i nettleser (større skrift og lettere å navigere seg rundt i systemet enn på en liten skjerm). Alle forslag til vedtak og henstillinger må fremmes i GoPlenum, og vil kun være tilgjengelig for deltakerne der. Her vil også sakene ligge med underlag og eventuelle tileggsdokumenter. Talelisten i GoPlenum vil ikke åpnes før møtet er i gang. Her kan du lese mer om GoPlenum.

Hvordan får jeg tilgang til GoPlenum?
De som melder seg på årsmøtet blir lagt inn som deltaker og får en sms med informasjon om møtet i forkant. Har du brukt GoPlenum tidligere, har du allerede en bruker. Da klikker du på logg inn, eller på glemt passord for å få tilsendt nytt passord. Merk: du registreres i GoPlenum med din primære e-postadresse, som du er registrert med hos oss. Er det derimot første gang du er i GoPlenum, må du lage bruker med et unikt passord. Får du problemer ta kontakt.

Reise
Tekna ønsker å bidra til å redusere karbonavtrykket vårt, og å være en pådriver for bruk av FNs bærekraftmål aktivt i organisasjonen. Vi ber om at reisende velger mest mulig miljøvennlige alternativer der det er mulig.

Det blir satt opp utslippsfrie busser til og fra hotellet. Påmelding til buss kan gjøres her. Frist: mandag 6. februar.

I tillegg til våre busser går det enkelte shuttlebusser fra OSL Gardermoen som er merket med Lily Country Club. Bussen går fra plattform 43, men disse har relativt begrenset kapasitet. 

For bestilling av tog- eller flybillett bruk Egencia på telefon: 23 15 04 99 eller e-post: customer_service@egencia.no.

Noter "Reise belastes Tekna, comcode 825152" i emnefeltet i reisebestillingen og oppgi følgende referanse i e-posten: Tekna/ Tillitsvalgt / 2301300 / Grete Paulsen

Vi forutsetter at rimeligste reisealternativ benyttes.

Her finner du busstidene for hotellets shuttlebuss.

Reiseregning
Tekna har en egen digital reiseregningsløsning for tillitsvalgte. For at du skal få tilgang til denne, trenger vi at du før første gangs bruk sender kontonummer og medlemsnummer til økonomiavdelingen i Tekna på reise@tekna.no.

Merk reiseregningen med FÅ 2023. Du kan oppgi Grete Paulsen under «kostnadssted».

Avmelding

Vi setter pris på snarlig beskjed dersom du skulle bli forhindret fra å delta. Forhør deg gjerne med ditt styre eller fagråd, om andre kan reise i ditt sted.

Ved eventuelle endringer i påmeldingen, kontakt Teknas servicesenter på kurs@tekna.no. Ønsker du å melde deg av kan det gjøres på https://www.tekna.no/minside/kurs/

Allergier eller andre tilpasninger

Har du allergier eller andre behov for tilpasninger, er det fint om du oppgir det i feltet for tilleggsopplysninger, ved påmelding.
Fikk du ikke gjort det ved påmelding send en mail til kurs@tekna.no.

Vel møtt til Faglig årsmøte 2023!

 

 • Erik Aasheim

  Journalist

  Tidligere Dagsnytt 18-programleder Erik Aasheim elsker å lede en god debatt. Folkeopplysning er et hedersord. Erik har snart 40 års bakgrunn som journalist, Paris-korrespondent, forfatter, møteleder og grønn ministerrådgiver. I tillegg har han vært kommunikasjonsrådgiver for to klimaministre og kommunikasjonsdirektør for EAT Foundation.

 • Kim Allgot

  Seniorrådgiver

  Statnett SF

  Kim Allgot jobber som seniorrådgiver i Statnetts strategiavdeling. I tillegg til lang Tekna-erfaring i ulike tillitsverv, er Kim skribent for TU. Han har inngående kjennskap til spørsmål rundt strømforsyning, og strømnettets rolle i å fremme norsk verdiskaping og legge til rette for bedre klimaløsninger. Kim har lang Tekna-erfaring, og er medlem av Teknas sentrale valgkomité.

 • Mette Vågnes Eriksen

  Generalsekretær

  Polyteknisk Forening

  Mette Vågnes Eriksen er generalsekretær i polyteknisk forening og sitter i programstyret for CLIMIT - det nasjonale programmet for forskning, utvikling og demonstrasjon av teknologi for fangst, håndtering og deponering av CO2 i forbindelse med utslipp fra energi og industri. Hun brenner for bærekraft og teknologi, og har tro på menneskeskapte klimaløsninger.

  Foto: Chul Aamodt

 • Nina Jensen

  CEO

  REV Ocean

  Nina Jensen er marinbiolog og leder av forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean. Hun er tidligere generalsekretær i WWF Verdens naturfond og er en tydelig stemme i klimadebatten.

 • Børge Ousland

  Børge Ousland AS

  I mer enn 30 år har Børge foretatt banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis – ekspedisjoner som tøyer grensene for det man trodde var mulig. Han gjennomførte historiens første solo-ekspedisjon til Nordpolen uten etterforsyninger, og han var den første som krysset Antarktis alene. Arktis er i endring, drivis og isbreer smelter i raskt tempo. Som øyenvitne til de dramatiske endringene formidler Børge hva som skjer med klimaet.

 • Dag Terje Solvang

  Generalsekretær

  Den Norske Turistforening

  Dag Terje Klarp Solvang er generalsekretær i DNT og en ivrig forkjemper for naturen og friluftslivet.

 • Sigurd Sagen Vildåsen

  Seniorforsker

  SINTEF Industri Oslo

  Sigurd Sagen Vildåsen leder SINTEFs strategiske satsing på sirkulærøkonomi. Han har ekspertkompetanse innen sirkulære forretningsmodeller og koblingen til bærekraftig utvikling. I tillegg til sitt store engasjement for bærekraftig utvikling, sitter Sigurd i Teknas Hovedstyre.