23. mai
kl. 17.00–21.00

Er du interessert i å lære å bruke kart og kompass uten å være avhengig av digitale hjelpemidler? Det første kurset ble fort fylt opp, så vi har satt opp ekstra kurs, slik at du nå har en ny mulighet til å delta.

Meld meg på

Beskrivelse

Dette kurset er et nybegynnerkurs i hvordan bruke kart og kompass. Kurset tar for seg grunnleggende elementer i hvordan forstå og tolke kart, samt det å bruke kompass som navigasjonsverktøy. I dag har vi mange flotte digitale verktøy (både mobiltelefon og GPS) som blir brukt på turer. Disse går på batteri og kan bli ødelagt underveis. Det er derfor essensielt å ha grunnleggende kunnskap om kart og kompass, for å ha den sikkerheten å falle tilbake på om det digitale utstyret ditt skulle bli ødelagt.

Første delen av kurset blir teoretisk, og videre tar vi turen ut for å øve i praksis. Hovedmålene er å oppnå grunnleggende kartforståelse, uttak av kurs og hvordan man følger den. Vi skal lære å finne ut hvor vi er, og hvordan vi kommer oss dit vi vil. Vi får gode tips til øvelser for å kunne fortsette treningen på egenhånd etter kurset.

Alle deltakere må ta med eget kompass! I tillegg er det lurt å kle seg etter været siden vi skal ha deler av kurset utendørs.

Kursholder er Per Inge Belt fra Tromsø Fjellsikkerhet

NB! Meget begrenset med plasser!