17. jan. 2022
kl. 12:00–15:30
Streaming, Nettbasert

I dette fagtreffet vil vi presentere eksisterende teknologiløsninger og teknologibransjens visjoner angående digitalisering av vannbransjen.

Meld meg på

Fagtreffet arrangeres i regi av Norsk Vannforening

Digitalisering, datalæring og Big Data. Vannbransjen mottar signaler fra ulike deler av ledningsnettet og renseanlegg i et styringssystem som brukes til å drifte og optimalisere anlegget. Teknologiselskapene lager sensorer som kan gi online målinger av vannkjemi, eller sammenstiller en kombinasjon av data som gir driftspersonell hjelp.

Har vi kommet så langt at vi kan overlate driften av avløpsanlegg til datamaskiner hvor systemet selv håndterer alarmer og hendelser?

Streaminglenke tilsendes påmeldte.

Vil du bli medlem i Norsk vannforening? Meld deg på her Norsk Vannforening

Norsk vannforening dekker tekniske og forvaltningsmessige sider ved vann som naturressurs. Foreningen legger vekt på forhold knyttet til både vannkvalitet og vannressurser i et flerbruksperspektiv.

Norsk vannforening arrangerer jevnlig seminarer og fagtreff om aktuelle emner innenfor alle vannfaglige områder. Medlemmer får rabatt på møteavgiften og får tilsendt Tidsskriftet VANN 4 ganger i året. Deltakelse på fagtreffene er gratis, noe som gjør disse møtene særlig velegnet også for studenter.

Ønsker du å bli medlem? Se her

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Miljø- og biovitenskap

Fremtidsmennesket

30. sep.
kl. 18:00–19:30

Miljø- og biovitenskap

Norsk algekonferanse 2021

14. okt.
kl. 09:00–16:00

Miljø- og biovitenskap

Labdrift 2021