29. nov.
kl. 19:30–20:30
Streaming, VIDEO

Hør uforglemmelige historier av Norges mest kjente eventyrer.

Meld meg på

Beskrivelse

Dette foredraget handler om å sette seg høye mål, tøye egen smerteterskel, tørre å være annerledes og god i motgang Lars legger samtidig vekt på verdier som det å samarbeide og vise lagånd.

Det handler nemlig ikke om å overvinne andre, men om å overvinne egne begrensninger og sammen nå målet. Dette gjelder oss alle – uansett forutsetninger.

Noen ganger må man ha vett til å bøye av og snu, men ofte klarer man langt mer enn man tror.

Dette er et svært motiverende foredrag som inspirerer til pågangsmot, mestring og samarbeid, samtidig som du blir tatt med på eventyrlige ekspedisjoner i form av bilder, film og fantastiske historier.

Velkommen til et underholdende og lærerikt foredrag i regi av Teknas lokalavdelinger.

Lenke til sendingen sendes på e-post til de påmeldte samme dag som arrangementet gjennomføres.

Etter foredraget blir det muligheter til å stille spørsmål til Lars Monsen.

Om foredragsholder

Lars Monsen er en av Norges mest kjente eventyrere. Han har tilbrakt mer enn 4000 netter i sovepose, over halvparten av dem om vinteren.

Han har møtt flere enn 250 bjørner og 70 ulver. Han har gått Norge og Alaska på langs, krysset Canada og levd et år på Nordkalotten. Lars er utdannet allmennlærer og arbeidet som lærer i to år før han ble eventyrer på heltid.

Lars Monsen har markert seg som tv-personlighet og ble kjent i 2005 i forbindelse med NRK-programmet «Canada på tvers», som dokumenterte ekspedisjonen hans gjennom Nord-Alaska og Canada. Senere fulgte seriene «På tur med Lars Monsen» og «Nordkalotten 365».

I 2010 kom suksessprogrammet «Ingen grenser» der Monsen la ut på langtur sammen med en gjeng funksjonshemmede. For dette fikk han «Folkets pris» under Gullruten 2010, mens selve serien vant i kategorien «Beste reality». I sine Lars Monsen foredrag legger han vekt på verdier som det å samarbeide og vise lagånd.

I 2008 ble han tildelt Den norske friluftslivprisen.

Monsen har skrevet 20 bøker om sine villmarkseventyr. Han er en ivrig hundesledekjører, og har blant annet deltatt i Finnmarksløpet og Femundløpet.

I 2018 endte han på en 3. plass i Femundløpet. Dette resulterte i TV-serien “Monsen og hundene” som gikk på NRK i perioden 2012 og 2016 og vant Gullruten 2014 i klassen beste dokusåpe.