6. des.
kl. 18:00–22:00

Hør foredrag med Stein Erik Kirkebøen, om det store vanntyveriet fra vassdragene som rant ned Nittedal/Hakadal til Akerselva. Etter foredraget blir det servert ost og vin, og vi hygger oss med hverandres selskap utover kvelden.

Meld meg på

Beskrivelse

I andre halvdel av 1800 og begynnelsen av 1900-tallet vokste Oslos befolkning raskt. I tillegg vokste også industrien langs Akerselva. Til det trengtes store mengder vann som drivkraft, og vann ble da mangelvare. En foretaksom ingeniør fant da ut at flere vassdrag kunne ledes om fra å renne ned i Nittedal/Hakadal til Akerselva. Dette ble gjennomført, til tross for store protester og rettsaker. Uansett ble resultatet en ingeniørbragd i form av en rekke dammer og tuneller i Nordmarka som kan beskues den dag i dag.

Hør mer om dette denne kvelden.

Etter foredraget serveres det vin, ost og kjeks, og det blir hyggelig lag utover kvelden med gode samtaler og allsang.

Velkommen til julemøte!

Om foredragsholderen:

Stein Erik Kirkebøen (65) er en pensjonert journalist som jobba i Aftenposten fra 1980 til 2018, med unntak for et par år i TV2. Det aller meste av tida som sportsjournalist. I ti år har han skrevet mye lokalhistorie, først og fremst årbøker for Maridalens Venner, men også ei tjukk hundreårsberetning for Kjelsås IL og en haug med artikler som er publisert mange steder.

Finn frem:

Klubben