26. mai
kl. 08:30–09:45
Streaming, VIDEO

Digitale løsninger i smarte bygninger gir økte muligheter. Også for smarte, digitale kjeltringer.

Meld meg på

Automasjon og digitalisering av bygninger fører med seg mange fordeler, men også nye sårbarheter. Både styringssystemer og nettkoblede gjenstander (IoT) kan bli angrepsmål. Hvordan kan man sørge for god, digital sikkerhet i smarte bygninger?

Lær mer om dette fra:

 • Roar Thon, fagdirektør, Nasjonale sikkerhetsmyndigheter: Sårbarheter og sikkerhetsutfordringer i smarte bygninger
 • Kristoffer Hopsdal, leder for Digital Byggutvikling, Atea: Sikker digital infrastruktur i bygninger
 • Håkon Reisvang, daglig leder i i4 technology
 • Roar Smelhus,

Sjekk podcasten til Roar og Håkon for mer info

Arrangementet retter seg mot fagpersoner som jobber med bygg og anlegg, digitalisering eller begge deler. Du trenger ingen spesifikke forkunnskaper om smarte bygg eller cybersikkerhet.

Direktesending

Nettsendingen er gratis og åpen for alle interesserte. Del gjerne denne siden med en venn eller kollega, og meld deg på med knappen til høyre! Du vil få tilsendt deltakerlenke før sendingen.

Møtet arrangeres av de faglige nettverkene Tekna Big Data og Tekna Bygg og anlegg. Er du Tekna-medlem, er det gratis og uforpliktende å bli med i Teknas faglige nettverk.

 • Roar Thon

  Fagdirektør

  Nasjonal sikkerhetsmyndighet

  Roar Thon er fagdirektør for sikkerhetskultur i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), og har tjenestebakgrunn fra Forsvaret og politiet. Han ble i 2018 tildelt Outstanding Security Performance Award som fremragende sikkerhetsrådgiver, og har også fått ITAKT-prisen for sin evne til å formidle sikkerhet. Han snakker og skriver jevnlig om sikkerhet i media.

 • Kristoffer Hopsdal

  Leder for Digital Byggutvikling

  Atea AS

  Kristoffer Hopsdal er leder for digital byggutvikling i Atea Bergen. Han har jobbet i Atea i ni år, og er varamedlem i Atea ASAs styre. Han sitter også i styret til næringsklyngen Proptech Innovation.

 • Håkon Harto Reisvang

  Daglig leder

  I4 Technology AS

  Håkon Reisvang er daglig leder i i4 technology, som fokuserer på å hjelpe bransjen digitalisere riktig ved å legge oss på riktig side av paradigmeskifter som semantic web og spatial web representerer. Hvordan vil et bygg med BIM trinn 3 modell utklassere et bygg med BIM trinn 2 modell? Vil økosystemet for web 3.0, Solid, fikse problemstillingene rundt åpen BIM?

 • Roar Smelhus

  Sustainability advisor, founder

  6CST

  Roar Smelhus er daglig leder og grunnlegger i sitt eget rådgivningskonsept 6CST, som blant annet fasiliterer Home Workspace. Gjennom sin rådgivning ønsker han å være en brobygger i BAE- næringen, mellom det etablerte og det nye. Et premiss i alle initiativer er en bærekraftig forretningsmodell, og initiativene skaper ringvirkninger gjennom det faglige nettverket som 6CST er bygget på. En sentral person i nettverket er Håkon Reisvang, og sammen har vi blant annet konseptet Nordic Building Room.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: